Bijgewerkt: 18 mei 2024

Een bijzondere week voor Golfcentrum Amsteldijk

Nieuws -> Sport

Bron: Ger Loogman
23-12-2011

Golfcentrum Amsteldijk sluit 2011 op een fantastische wijze af met de winst van de Golf Award voor 'beste Golfbaan van Nederland' én winst in Hoger Beroep bij Raad van State!

Afgelopen week was een zéér bijzondere week voor Golfcentrum Amsteldijk. Zo werd op woensdag 21 december 2011 de uitspraak van de Raad van State bekend. Het hoger beroep, dat Stichting Beschermers Amstelland indiende, werd ongegrond verklaard door het hoogste rechtsorgaan van Nederland.

Hiermee komt er een einde aan de langlopende juridische procedures, naar aanleiding van de verleende bouwvergunningen en vestiging van de golfbaan. De uitspraak Raad van State is klip en klaar. Het hoger beroep is op alle punten ongegrond verklaard.

Wat nog rest is een oplossing voor de ontsluiting van de golfbaan. Begin november 2011 heeft de Amstelveense wethouder John Levie, verantwoordelijk gedeputeerde Tjeerd Talsma van de Provincie verzocht aan te geven, of men vasthoudt aan de ontsluiting via het A3 tracé.  Het wachten is nu op de provincie met een definitief besluit hierover.

golfaward Amstelveen
(Bron Ger Loogman - 2011)

Ger Loogman (2de van rechts) en zijn vrouw Tineke (3de van rechts) tijdens de uitreiking van de Golf Award 2011


Daags erna, op donderdag 22 december, werd in Noordwijk aan Zee de uitreiking van de Golf Awards georganiseerd door de Nederlandse Golf Federatie. Daar was ook een afvaardiging van Golfcentrum Amsteldijk bij aanwezig. Amsteldijk was genomineerd voor de Award 'Golfbaan van het jaar 2011'.

Ondanks het feit, dat Golfcentrum Amsteldijk pas voor een deel geopend is, is het voor deze prijs in aanmerking gekomen. De reden tot de nominatie, was het vernieuwende concept, dat op Amsteldijk is ontwikkeld.  Voor de Golfwereld is het concept op Amsteldijk, waarin golf op een laagdrempelige en zeer diverse manier wordt gebracht, een verrijking van het huidige aanbod.

Na de vele hobbels die er afgelopen jaren zijn genomen door de initiatiefnemers van Amsteldijk, is de uitspraak van de Raad van State en de waardering in de vorm van de Golf Award een fantastische afsluiting van het jaar 2011.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.