Bijgewerkt: 8 augustus 2022

EMA evalueert booster van COVID-19-vaccin Comirnaty bij jongeren

Nieuws -> Gezondheid

Bron: EMA
09-02-2022

Het EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) is begonnen met de beoordeling van een aanvraag voor het gebruik van een boosterdosis van Comirnaty (het vaccin van BioNTech/Pfizer) bij jongeren van 12 tot 15 jaar. Een aanvraag bij oudere adolescenten van 16 tot 17 jaar is eveneens aan de gang.

Boosterdoses worden gegeven aan gevaccineerde personen (d.w.z. personen die hun primaire vaccinatie hebben voltooid) om de bescherming te herstellen nadat deze is afgenomen. Een boosterdosis Comirnaty mag momenteel worden gegeven aan personen van 18 jaar en ouder.Het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) van het EMA zal een versnelde beoordeling uitvoeren van de gegevens die zijn ingediend door het bedrijf dat Comirnaty op de markt brengt, met inbegrip van de resultaten van bewijsmateriaal uit de echte wereld in Israël. Het EMA zal de resultaten van de beoordeling te zijner tijd meedelen.

Advies over de wijze, waarop vaccinaties moeten worden gegeven, blijft het voorrecht van de nationale technische adviesgroepen voor immunisatie die de vaccinatiecampagnes in elke EU-lidstaat leiden. De nationale volksgezondheidsinstanties kunnen officiële aanbevelingen doen over het gebruik van boosterdoses en de bijbehorende voorschriften inzake reiscertificaten, rekening houdend met nieuwe gegevens over de doeltreffendheid en de beperkte veiligheidsgegevens.

Comirnaty is een vaccin ter voorkoming van COVID-19. Het bevat een molecule genaamd boodschapper-RNA (mRNA) met instructies voor de productie van een eiwit, bekend als het spike-eiwit, dat van nature aanwezig is in SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt. Het vaccin bereidt het lichaam voor om zich tegen SARS-CoV-2 te verdedigen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.