Bijgewerkt: 16 april 2021

EK-gangers Oekraïne opgelet!

Nieuws -> Gezondheid

Bron: GGD Nederland
19-04-2012

Heeft de GGD al een prik gezet?

Mazelen, tetanus, of geelzucht oplopen in de Oekraïne? Dat overkomt Coen Swijnenberg en Sander Lantinga van De Coen en Sander Show op 3FM niet. GGD Nederland adviseert alle bezoekers van het EK-voetbal om zich te laten informeren over zijn, of haar benodigde vaccinaties.

uefa  Amstelveen
(Foto Petar Milošević - 2011)

Het UEFA 2012 logo voor het treinstation in Harkiv, (Harkov in het Russisch) in Oekraïne


De Coen en Sander Show is tijdens het EK, vanuit de fanzone in Oekraïne, iedere dag vanaf 16:00 uur live te horen bij BNN op 3FM. Coen en Sander bereiden zich goed voor op deze reis. Sterker nog, ze laten zich woensdag 11 april ‘live’ vaccineren in de Coen en Sandershow op 3 FM door medewerkers van GGD Midden-Nederland.

Net als Coen en Sander vertrekken er in juni 2012 vele bussen, auto’s en vliegtuigen vol supporters met als eindbestemming het Europees Kampioenschap in Oekraïne en Polen. Dit zijn landen waar de hygiënemaatregelen anders zijn dan in Nederland.

Ziek worden kan al door het van het drinken van water uit de kraan, het eten op straat, of na een bezoek aan een besmet toilet. Het RIVM adviseert alle EK-gangers om een vaccinatie te halen tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio), bij voorkeur vier tot zes weken voor vertrek.

Er heerst momenteel een mazelenepidemie in het westen van de Oekraïne, op de grens met Polen. Nederlanders die geboren zijn voor 1976, zijn als kind niet gevaccineerd tegen de mazelen.

Als zij nooit mazelen hebben gehad, dan wordt hen geadviseerd om ook een BMR-vaccinatie (bof, mazelen, rodehond) te halen. Voor een afspraak met uw lokale GGD bel 0900-2025505, of ga naar www.ggdreizen.nl.

Europees Kampioenschap voetbal 2012?

Het Europees kampioenschap voetbal van 2012 zal plaatsvinden van 8 juni tot en met 1 juli 2012 in Oekraïne en Polen. Het is de 14e editie van het Europees kampioenschap voetbal en de derde keer, dat het toernooi door twee landen wordt georganiseerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.