Bijgewerkt: 19 mei 2024

EK Heren Fastpitch Softbal 2012 in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: DVH
11-07-2012

Zeven landen strijden om de Europese titel

Deze zomer, van dinsdag 24 t/m zaterdag 28 juli 2012, vindt voor de 11de keer het Europees Kampioenschap Heren Fastpitch Softbal plaats. De landenteams van Denemarken, Tsjechië, Kroatië, België, Groot Brittannië, Israel en Nederland strijden er om de Europese titel. De winnaar en de nummers twee en drie kwalificeren zich voor het Wereldkampioenschap, dat in 2013 in Nieuw Zeeland wordt gehouden. Gastheer van het toernooi is Honk- en Softbalvereniging De Vliegende Hollander (DVH) in Amstelveen.

dvh Amstelveen
(Bron DVH - 2012)

Het logo van EK Heren Softbal 2012


Het EK is gratis toegankelijk voor publiek. En er worden verschillende activiteiten om het toernooi heen georganiseerd. Zo vindt er, voorafgaand aan een EK-wedstrijd, op vrijdag 27 juli 2012 om 11.00 uur een Beeball-wedstrijd plaats, een softbalvariant voor jonge kinderen.

Daarnaast is het mogelijk voor jonge potentiële Beeballers om een training te volgen via de Buiten Schoolse Opvang in Amstelveen (zie bijgaande informatie). Ook wordt er voorafgaand aan de finale een G-ball-wedstrijd – voor slechtzienden – gespeeld. Op www.ekherensoftbal.nl  is alle informatie over het EK 2012 te vinden.

Het Europees softbalkampioenschap voor heren werd voor het eerst in 1993 georganiseerd. Van de tien edities die sindsdien zijn gehouden, won Tsjechië zes edities, het Nederlands softbalteam drie keer en Denemarken eenmaal. Nederland nam alle tien edities deel.

De selectie voor het Nederlands team is [wanneer] bekendgemaakt:

Pitchers: Jeffry Visser (DVH), Jeroen Mulder (Storks). Arjan Baanen (Storks), Niek Nieuwenhuizen (Spikes), Wesley Blonk (Alcmaria Victrix)

Catchers: Kenny Dame (Storks), Anthony Beaumont (DVH)

Veldspelers: Mike den Braven (Storks), Enrique Javier (Spikes), Glennsig Polonius (DVH), Randy Lo-A-Tjong (DVH), Angelo Clementina (DVH), Rien Smulders (DVH), Pa Statia (DVH), Tim Verbruggen (Sparks), Rene Koelink (Spikes), Merlijn Brink (Spikes), Sqi Comencia (DVH)

Het Nederlands team werkt voorafgaand aan het EK de laatste training af bij DVH in Amstelveen 16 juli om 20.00 uur. Op dinsdag 24 juli speelt het team haar eerste wedstrijd op het EK bij DVH om 11.30 uur tegen Israel.

dvh Amstelveen
(Bron DVH - 2012)

De Beeball flyer van DVH


Voor kinderen van de BSO’s in Amstelveen

Tijdens de eerste week van de schoolvakantie is er een happening bij honkbal en softbalclub DVH: de Europese Kampioenschappen voor heren softbal! Als jullie met je BSO-groep naar een echte TOP wedstrijd willen komen kijken, dan zijn jullie van harte welkom. Opgeven door je eigen BSO bij Stanneke van Westerop schoolsport@dvh-amstelveen.nl 06-53924885

Het schema wordt bijgevoegd

Bovendien zijn er 20 kinderen van de groepen 3 en 4 welkom om op vrijdag 27/7 eerst mee te doen met een training, en daarna Bee-Ball wedstrijdjes 5 tegen 5 te spelen onder leiding van 2 honkballers van het Nederlands team. 10.15 aanwezig op veld, 12.00 klaar.

Daarna mag je van ons, in overleg met je BSO, natuurlijk blijven om een wedstrijd te kijken. Opgeven door je eigen BSO bij Vol is vol!

Beeball is een sterk vereenvoudigde vorm van honkbal en softbal, bedoeld om de jongste kinderen de beginselen van deze sporten aan te leren.

Tot ziens bij DVH. De Vliegende Hollanders KLM Sportcentrum Wimbledonpark 2 1185 XN Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.