Bijgewerkt: 26 september 2022

Duurzame Dates 2010 in Uithoorn

Nieuws -> Milieu

Bron: Milieusamenwerking regio Amstelland
06-10-2010

Noord-Hollandse burgers met een goed duurzaam idee gingen op dinsdagavond 5 oktober 2010, regionale duurzame dinsdag, in de Thamerkerk in Uithoorn daten met bedrijven en organisaties, die hun idee kunnen helpen te realiseren.

Thamerkerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De plaats van de bijeenkomst was in de Thamerkerk in Uithoorn


De provincie en de milieusamenwerking regio Amstelland en de Meerlanden willen met de regionale duurzame dinsdag en de duurzame dates een impuls geven aan duurzame ontwikkelingen in Noord-Holland.

De duurzame ideeën uit Noord-Holland zijn op landelijke duurzame dinsdag, twee weken voor Prinsjesdag, in het duurzame koffertje aangeboden aan het kabinet. Dit jaar kwam meer dan 20 procent van de landelijke initiatieven uit Noord-Holland.

Thamerkerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Ruud Oosterhof teamleider Natuur en Milieu Educatie (NME) van de gemeente Amstelveen verwelkomt alle deelnemers in Uithoorn


Zoals het initiatief ‘Food Film festival’, waarbij getracht wordt met film, debat, kunst en feest jonge mensen anders na laten denken over voedsel en de keuzes die ze elke dag kunnen maken. De ‘Bike Booster’ draagt bij aan duurzame mobiliteit in Noord-Holland.

Gastheer

Voor deze tweede Noord-Hollandse duurzame dinsdag is de milieusamenwerking regio Amstelland en de Meerlanden gastheer. Mevrouw Ria Zijlstra, voorzitter van de milieusamenwerking en wethouder Milieu van de gemeente Uithoorn heeft de avond geopend.

Thamerkerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Mevrouw Ria Zijlstra, voorzitter van de milieusamenwerking en wethouder Milieu van de gemeente Uithoorn aan het woord


Duurzame lintjes

Twee Noord-Hollanders die een duurzaam lintje opgespeld kregen op landelijke duurzame dinsdag, Maurits Groen en Siem Haffmans, werden door gedeputeerde Heller van Duurzaamheid op 5 oktober 2010 nog eens extra in het zonnetje gezet.

Zij zetten zich al jaren in voor een duurzame samenleving. Ook de winnaars van de vorige editie van duurzame dinsdag, het bedrijf ZONenergie en Stichting Gered Gereedschap waren in de Thamerkerk in Uithoorn hierbij aanwezig.

Landelijke duurzame dinsdag

Twee weken voor Prinsjesdag vond de landelijke Duurzame Dinsdag plaats. Jaarlijks worden op die dag de ingezonden ideeën uit heel Nederland met ‘het duurzame koffertje’ aangeboden aan het kabinet. De beste initiatieven ontvingen een prijs ter ondersteuning van de realisatie van het idee.

Dit jaar kwamen 80 van de 416 landelijke initiatieven uit Noord-Holland. Personen die zich extra hebben ingezet voor een duurzame samenleving zijn door demissionair minister Huizinga onderscheiden met een duurzaam lintje. Dit jaar waren daar twee Noord-Hollanders bij: Maurits Groen en Siem Haffmans, die ook op de regionale duurzame dinsdag aanwezig zullen zijn. De initiatiefnemer van de ´Sustainable Innovation Excubator´ ontving de Rabobank Jongerenprijs.


Thamerkerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Mevrouw Ria Zijlstra, overhandigt het Duurzame Koffertje met de nieuwe initiatieven aan Bart Heller, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland


Duurzame Dinsdag is een initiatief van het IVN en partnerorganisaties. In Noord-Holland is dit jaar het milieusamenwerkingsverband Amstelland en de Meerlanden gastregio. De provincie Noord-Holland is financieel partner van de regionale Duurzame Dinsdag.

Duurzame Initiatieven 2010

Kids be smart use youre energy     Kinderen worden middels experimenten die ze uitvoeren bewustgemaakt van energieverbruik.

MIMOSA      Met deze zoekmachine kun je alles over duurzame mobiliteit opzoeken.

Duurzame ICT oplossing ter voorkoming ICT crisis      Doelstelling van deze initiatiefnemer is een verduurzaming van de ICT sector.

Haak-In         Hergebruik van plastic tasjes op een creatieve manier, zie de website www.haakin.nl

EcoGids Amsterdam            De ecogids is een succes in Amsterdam, hoe kan deze ook in andere steden geïntroduceerd?

Chatoui - fashionable items made of used materials        Tassen, sieraden en andere fashinable items gemaakt van gebruikte materialen, genomineerd op landelijke Duurzame Dinsdag.

GROEIPANEEL     Middels dit model kunnen bedrijven CO2 neutraal worden door zonnepanelen aan te schaffen zonder SDE subsidie.

MumsMarket.nl        Oude collectie kinderkleding wordt verkocht op de website www.mumsmarket.nl , waarmee bijgedragen wordt aan duurzaamheid en kinderwelzijn.

Stichting Art Eko     Op www.arteko.nl worden milieuvriendelijke kunst en ontwerpen getoond en materialentips gegeven. Zo worden kunstenaars en ontwerpers gestimuleerd milieuvriendelijke materialen te gebruiken.

Thamerkerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

In de kerkzaal is de 'dating' begonnen. Het idee achter is, dat de bedenkers van de duurzame initiatieven hier met specialisten van de provincie, of bijvoorbeeld banken in contact komen, om hun idee verder te kunnen realiseren


Dag van de stilte       Een landelijke dag van de stilte om ons allemaal bewust te maken van de waarde van stilte en onze omgeving.

Laladoo - 100% biologisch afbreekbare babykleding en -speelgoed     Laladoo biedt babyproducten  die geen gifstoffen bevatten en waarbij alles 100% biologisch afbreekbaar is. Goed voor de baby en goed voor het milieu.

Watervrij reinigen van auto's         Innovatief! Auto's reinigen zonder water. Een bedrijf kan het hele wagenpark laten reinigen. Een goede uitleg is te vinden op www.bclean2.nl  (genomineerd op landelijke Duurzame Dinsdag).

Repair Café   Op een locatie met horecafaciliteiten worden gereedschap en materialen bijeen gebracht om alle mogelijke reparaties te kunnen uitvoeren. Een succes in Amsterdam. Repair Cafe kijkt nu naar andere steden.

Clicks4Bricks;           Met de website Clicks4Bricks  is het mogelijk  concreet iets doen aan het wereldwijde sloppenwijkprobleem. Adverteerders ondersteunen families op onze website d.m.v. advertenties gericht op duurzame bezoekers van de website die op hun beurt -kosteloos- families in sloppenwijken aan een nieuw huis kunnen helpen.

Project Plan Onderzoek Bestaande Voorraad     Dit project heeft als doel energiebesparing in de bestaande woonvoorraad.

Stichting Buurtzaam i.o.      De doelstelling is om een bijdrage te leveren aan een kringloopsamenleving. Op een website kunnen burgers terecht voor klusmaterialen die anderen over hebben: een soort marktplaats dus.

Kas Kornblum          Kas is negen jaar en zijn idee is een Dag van Duurzaamheid: een dag, waarop je bijvoorbeeld op je energieverbruik let. Deelnemers werft hij door met vriendjes in de buurt te gaan en hij heeft ook een website gemaakt met tips!

YFM Academie        Het doel van deze academie is het samen brengen van jonge professionals en studenten binnen de horeca, landbouw- en voedingssector. YFM Academie een netwerk functie.

Thamerkerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Duurzaam netwerken


Food Film Festival; koppelen aan vorige   Met film, debat, kunst en feest probeert de initiatiefnemer jonge mensen op een leuke manier anders na te laten gaan denken over voedsel en de keuzes die je elke dag kan maken voor jezelf, en voor de wereld.

De Zonnebakfiets     De elektrische Zonnebakfiets wordt een rijdend en gelikt toonbeeld van duurzaamheid en duurzame mobiliteit en bevat kant en klare informatie over energiebesparing, duurzame energie en duurzame mobiliteit.

Wijkraad als voorvechter van verduurzaming bestaande bouw           Het doel is energiebesparing bij huishoudens: de helpt de bewoners met energiebesparing, dit kan ze goed omdat ze dichtbij de doelgroep staat. Participatie!

Duurzaamheid verbeeld      De initiatiefnemer wil meer visie en een constructieve kijk op de toekomst! Daar wil ze een brede doelgroep bij betrekken.

Sustainable Innovation Excubator Starters voeren innovatieonderzoek en –projecten op het gebied van duurzaamheid uit voor bedrijven, die de capaciteit , expertise noch voldoende budget voor uitvoering hebben.

Bike Booster  De "Bike Booster" is een demontabele elektrische trapondersteuning voor de fiets. Hiermee wil de initiatiefnemer bereiken, dat meer mensen kiezen voor duurzaam vervoer.

GiGi een lichtgewicht, opvouwbare, elektrische scooter De GiGi is een makkelijk op te vouwen lichtgewicht elektrische scooter die mee mag en kan in de trein. de GiGi denkt de initiatiefnemer  voor een grote groep forenzen een betere oplossing te bieden dan wat er nu voor handen is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.