Bijgewerkt: 23 mei 2024

Dutch Speedminton Open 2012 in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Dutch Speedminton / Ines Peric
09-05-2012

In het weekend van 14 en 15 juli 2012 wordt de 1e Dutch Speedminton Open georganiseerd in Amstelveen. Speed Badminton staat nog in de kinderschoenen in Nederland, maar in andere landen in Europa wordt volop Speed Badminton gespeeld. De Dutch Speedminton Open is een tussenstop in de internationale kalender.

speedminton Amstelveen
(Bron Dutch Speedminton Open - 2012)

De flyer van Dutch Speedminton Open 2012


De keuze voor sportcentrum De Kegel als toernooi locatie in Amstelveen was snel gemaakt, omdat het centrum ook voor de internationale spelers goed te bereiken is. Op zaterdag 14 juli 2012 wordt het singles toernooi gespeeld met naar verwachting de aanwezigheid van de wereldkampioen. Op zondag 15 juli vindt het toernooi voor de doubles plaats. 

Iedereen mag meedoen, jong en oud! Meer informatie, of inschrijven vind je op www.dutchspeedmintonopen.nl. Wij zijn vindbaar op Facebook onder club-speedbadminton en je kan ons volgen via twitter @lovespeedminton. ‘Feel the Energy!’

speedminton Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

Speedminton speedset


Speedminton?

Speed badminton, ook wel bekend als speedminton, is een badminton variant zonder een net. Speed Badminton is een nieuw racket spel, dat elementen uit verschillende sporten zoals badminton, squash en tennis combineert.

Vandaag de dag wordt Speed Badminton gespeeld over de hele wereld. Er is geen verplichting in tussen en geen voorgeschreven speelveld, zodat het kan worden uitgevoerd op tennisbanen, straten, stranden, velden of sportscholen.

Momenteel zijn er toernooien over de hele wereld die worden georganiseerd in een groeiend aantal clubs. In sommige landen, verenigingen zijn al vastgesteld, bijvoorbeeld de Duitse Speed Badminton Association (DSBV) en de Zwitserse Speed Badminton (SSB). Op 25 augustus 2011 is de internationale Speed Badminton Organisatie (ISBO) is opgericht in Berlijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.