Bijgewerkt: 5 december 2021

Dutch Flower Group breidt uit in Naaldwijk

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
12-01-2010

Om haar groei de komende jaren te kunnen opvangen, gaat de Dutch Flower Group in Naaldwijk uitbreiden. De onderneming heeft van FloraHolland Naaldwijk eerder circa 20.000 m² grond op Trade Parc Westland Venus gekocht. Het exportbedrijf begint nu met de bebouwing daarvan, met een ruimte van 14.000 m2 voor logistieke doeleinden. Daarnaast is ongeveer 4.000 m² gepland voor onder andere kantoren.

Plantencluster compleet

In 2001 opende Intergreen, onderdeel van de Dutch Flower Group, als eerste bedrijf haar deuren op Trade Parc Westland. Anno 2010 zijn acht bedrijven van de Dutch Flower Group op Trade Parc Westland gevestigd. Het totale pand van de Dutch Flower Group in Naaldwijk beslaat een oppervlakte van 50.000 m². "Ondanks het moeilijke afgelopen jaar draaien onze bedrijven goed.

Om onze volumegroei op te kunnen vangen, hebben we meer ruimte nodig", aldus Art van Duyn, algemeen directeur van de Dutch Flower Group. "Hamiplant verhuist op 1 januari 2011 naar het nieuwe pand op Trade Parc Westland Venus. Daar zijn met name plantenexportbedrijven gevestigd.

Door de ontwikkeling van dit plantencluster wordt de ketenefficiency verbeterd. Trade Parc Westland is een prima locatie voor Hamiplant", aldus Van Duyn. "De ruimte die vrijkomt door de verhuizing van Hamiplant, wordt gebruikt voor verdere uitbreiding van de DFG-bloemenexportactiviteiten."

Samen bouwen met klanten

Om koopkracht te versterken biedt FloraHolland vestiging Naaldwijk goede huisvesting, afgestemd op de wensen van klanten. Trade Parc Westland biedt huisvesting op maat. Handelsbedrijven investeren zelf in grond en gebouwen, FloraHolland realiseert de infrastructuur en de logistieke voorzieningen.

Op Trade Parc Westland Jupiter en Venus zijn, inclusief Hamiplant, 37 handelsbedrijven gevestigd. De bedrijventerreinen Jupiter en Venus beslaan samen 35 hectare. Een derde uitbreiding van Trade Parc Westland (Mars) staat op stapel en voorziet in de uitbreidingsbehoefte van sierteeltgelieerde handelsbedrijven in de komende jaren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.