Bijgewerkt: 14 juli 2024

Duo MAdrigale en het Strijkkwartet Tamino op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
20-01-2012

Op zondag 29 januari 2012 treedt het Duo MAdrigale op in de buitenplaats Wester-Amstel met in het voorprogramma het Strijkkwartet Tamino. Het Duo MAdrigale bestaat uit twee leden uit het Concertgebouworkest, Susanne Jaspers viool en Eva Smit altviool, zij presenteren ondermeer Duetten van Robert Fuchs, muziek van Haydn en Villa-Lobos. Deze romantische muziek wordt afgewisseld met gedichten die worden voorgedragen door Wiesje Filius.

In het voorprogramma treedt  het strijkkwartet Tamino op, dit kwartet bestaat uit leerlingen van de Amsteveense muziekschool; Zoë Eekhof, viool, Ephraim Cortvrint, viool, Linde van de Ven, altviool en Georg Jaspers, cello.

Wester amstel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2004)

Het toegangshek van Wester-Amstel uit 1760


Susanne Jaspers en Eva Smit besteden naast hun werk in het Koninklijk Concertgebouworkest graag tijd aan kamermuziek en zij hebben daarin een ruim repertoire samengesteld. Van klassieke MAdrigalen tot eigentijdse kwarttonen waarin de onverwachte mogelijkheden van het samenspel tussen viool en alt-viool te horen zijn, iets dat zowel de speelsters als hun publiek altijd opnieuw boeit.

Zo hebben ze onder andere gespeeld in de kleine zaal van het Concertgebouw, vele kamerconcerten in de serie van 'Kunst in de Kamer' en in landen als Duitsland, Brazilië en Canada. Meer informatie op de website www.wester-amstel.nl  Zondag 29 januari 2012 Aanvang 15:00 uur  Entree € 11 en voor donateurs  € 8. Adres: Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.