Bijgewerkt: 2 december 2023

Duizenden Amstelveners ontdekten opnieuw hun stad tijdens het 24H evenement

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-05-2019

Groen, cultureel, sportief, ondernemend en internationaal: Amstelveen is het allemaal. En dat stond centraal, afgelopen zaterdag 25 mei 2019, tijdens het evenement 24H Amstelveen. Op initiatief van de gemeente en met hulp van 45 organisaties en bedrijven, konden bewoners en bezoekers de leukste activiteiten van Amstelveen ervaren.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Wethouder Floor Gordon met vijf jongeren voor de St. Urbanuskerk in Bovenkerk die over 24H Amstelveen gaan berichten maken op sociaal media


Tussen zaterdagochtend 7 uur en zondagochtend 7 uur bezochten duizenden bezoekers één of meerdere locaties van het 24H Amstelveen evenement. Met als centraal punt het Stadsplein, waar de verjaardag van Amstelveen gevierd werd, waren er daarnaast genoeg andere hoogtepunten. Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken & Stadspromotie somt haar favorieten op: 'Persoonlijk heb ik genoten van een ontbijtje in onze Amstelveense Wijngaard de Amsteltuin met schitterend uitzicht. Daarna heb ik de mooie Urbanustoren beklommen. Verder heb ik een kijkje achter de schermen gehad bij twee Amstelveense bedrijven die ook meededen. Zo stond ik in een koelcel van -24 graden Celsius van de New York pizzafabriek en ging langs bij Schippers Verhuizingen die o.a. zijn bijzonder oude vrachtwagens tentoonstelde. Maar ik ben vooral trots dat zoveel bedrijven en organisaties samenwerkten om het beste van Amstelveen te laten zien. Chapeau! En als er dan ook nog zoveel bezoekers op afkomen, zowel uit Amstelveen als uit de regio, dan heb je stadspromotie op zijn best.' Het werd een mooi stadsfeest dat letterlijk 24 uur duurde… Ook vijf Instagram-vloggers –en influencers bezochten de stad en deelden hun mening op social media. Filmpjes van deze 24H Amstelveen dag zijn te vinden op de site van RTVA.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.