Bijgewerkt: 17 juni 2024

Duizenden bezoekers bij open dag FloraHolland Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland Aalsmeer
03-10-2011

Enkele duizenden mensen namen zaterdag 1 oktober 2011 een kijkje achter de schermen bij bloemenveiling FloraHolland Aalsmeer. Omwonenden, oud-medewerkers, kwekers, kopers, relaties en medewerkers met hun gezinnen bezochten de veiling tijdens een open dag.

In het kader van het honderdjarig jubileum zette FloraHolland Aalsmeer 1 oktober haar deuren feestelijk open. Veel belangstelling was er voor "Deel een moment van geluk", de boekettenactie waarmee de honderdjarige veiling landelijk een keten van geluk deelt.

Veel te doen voor jong en oud

Bezoekers vonden in Aalsmeer een gevarieerd programma voor jong en oud. Door het volgen van een route langs het veilingproces, kregen bezoekers een goed beeld van de dagelijkse activiteiten op de veiling. Bezoekers konden hun eigen inkoopvaardigheden testen tijdens een wedstrijd 'Inkopen op de klok'.

aalsmeer Amstelveen
(Foto Frank Bonnet - 2011)

De kinderveiling in de plantenveilingzaal: kinderen als bloem geschminkt worden geveild en teruggekocht door hun ouders


Een aantal bezoekers ging na deelname aan een van de workshops bloemschikken en boeketten maken naar huis met een mooi opgemaakte bloemencreatie. Een uitgezet trekkerparcours trok veel belangstelling, evenals de demonstratie van de bedrijfsbrandweer. Indrukwekkend was ook het mechanisch verwerken van de importbloemen bij Fresh Flowers.

De kinderen vermaakten zich opperbest, onder meer met het springkussen en de kinderveiling. De kinderen werden geschminkt als bloem en vervolgens in de plantenveilingzaal door een veilingmeester geveild. Gelukkig kochten alle ouders tijdens de kinderveiling hun eigen kinderen weer terug (zie foto).

Moment van geluk delen

Als onderdeel van de viering van het honderdjarig bestaan deelt FloraHolland in september en oktober momenten van geluk (een mooi boeket bloemen) met mensen die dat verdienen. Bezoekers van de open dag kregen een bloem met een kaartje waarop ze kunnen aangeven met wie ze waarom graag een moment van geluk willen delen.

Uit alle inzendingen selecteert FloraHolland de honderd mooiste, ontroerendste of origineelste. Die worden beloond met een prachtig boeket. Op www.floraholland.nl  of op www.floraholland100jaar.nl  is meer informatie te vinden over 100 jaar FloraHolland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.