Bijgewerkt: 22 juli 2024

Duidelijkheid gewenst tussen samenwerking Amstelveen en Aalsmeer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-11-2019

Wethouders Herbert Raat (VVD) en Frank Berkhout (D66) van Amstelveen zijn het erover eens dat er snel duidelijkheid moet komen over hoe verder met de samenwerking met Aalsmeer. Gemeente Aalsmeer heeft aangegeven de huidige samenwerking per 1 januari 2022 te willen beëindigen. In een interview met het Amstelveens Nieuwsblad leggen de wethouders uit hoe Amstelveen tegen de situatie aankijkt.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Herbert Raat (VVD) wethouder Financiën en Frank Berkhout (D66) wethouder ICT tijdens het interview op 22 oktober 2019 in het raadhuis van Amstelveen


Herbert Raat benadrukt dat reorganisaties en ontvlechtingen tot onzekerheid op de werkvloer leiden. 'Dat moet niet te lang duren. We willen een goede werkgever zijn en mensen aan ons binden.' Hij vindt het beëindigen van de samenwerking doodzonde. 'Wat er nu met de samenwerking gebeurt is een beetje kruidenierssentiment.' Volgens Frank Berkhout was Amstelveen tevreden over de samenwerking, maar waren beide gemeenten het erover eens dat het anders moest. 'We waren al in gesprek over een andere invulling. Wat de gevolgen van beëindiging van de samenwerking zijn, is nog moeilijk te zeggen. Dat laten we nu onderzoeken.' Het volledige artikel is te lezen op Amstelveens Nieuwsblad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.