Bijgewerkt: 18 juni 2024

Drukke boekpresentatie van Bernice Berkleef bij Libris Venstra

Nieuws -> Cultuur

Bron: Libris Venstra / Amstelveenweb / Jan van Zanen
04-11-2013

Op zaterdagmiddag 2 november 2013 vond onder grote belangstelling een boekpresentatie plaats in boekhandel Libris Venstra in Amstelveen (Stadsplein 102a). Bernice Berkleef (27) multitalent, schrijft vanaf haar 13de en deze boekpresentatie ging over haar nieuwste boek: 'Flame', deel 1 van de Divine Saga (www.divine-saga.com ).

bernice Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Er staat een grote omslag van het boek van Bernice Berkleef 'Flame' op het podium


bernice Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan van Zanen in gesprek met de jonge auteur Bernice Berkleef


bernice Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Bernice Berkleef poseert voor de foto met Inza Gast, raadslid van de VVD-Amstelveen. De twee kennen al langer elkaar


bernice Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De vader van Bernice (l) in gesprek met Ton Liefaard (r), de rector van het Hermann Wesselink College


bernice Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Maria Vaxevanidou praat met Jan van Zanen en Bernice, de sfeer is opgewekt


bernice Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Gert van der Vijver de 'Zandtovenaar' staat er al klaar om zijn kunsten te vertonen


bernice Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De magische zandshow begint


bernice Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De trotse vader van Bernice nodigt de burgermeester uit naar de microfoon


Het eerste boek uit de Divine Saga ‘Flame’, er volgen dus nog meer delen, richt zich op lezeressen van alle leeftijden. Tijdens de boekpresentatie kwamen meerdere bekende gezichten voorbij en het was flink vol in boekhandel Venstra. Familie, vrienden en bekenden kwamen voor Bernice, maar ook omdat burgemeester van Amstelveen, Jan van Zanen, de boekpresentatie zou openen. Dat was pas, nadat niemand minder dan ‘Zandtovenaar’ Gert van der Vijver een prachtige act uitvoerde over de personages uit het boek met zijn zandkunsten. Op de grote videoscherm kon iedereen hem volgen. Vervolgens sprak burgemeester Van Zanen de jonge schrijfster toe:

'Dames en heren, beste Bernice,

Iedereen is er. Je ouders, je zus Boudine, een politieagent in wording (geweldig), je opa’s en oma’s, Pascal (zijn afbeelding is te zien op de titelpagina van je boek), familie en vrienden en niet te vergeten de speciale vertegenwoordiger van de Griekse ambassade, mevrouw Maria Vaxevanidou (‘I am going to pronounce your last name only once …’), van harte welkom hier in Amstelveen, bij boekhandel Libris Venstra, op wellicht een historisch moment, hier is het allemaal begonnen, de ‘geboorte’ van een succesvolle schrijfster …

bernice Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan van Zanen, burgermeester van Amstelveen tijdens zijn toespraak


Een multi-talent. Misschien wel de Nederlandse J.K. Rowling. Vandaag presenteer je je nieuwste boek: Flame, het eerste boek uit de Divine Saga. Ik heb begrepen, dat je de Griekse mythologie als basis hebt gebruikt voor een meeslepend verhaal over de ontmoeting tussen het goddelijke en het aardse: het liefdesverhaal tussen de Griekse God Amor en het aardse meisje Moon.

Een onmogelijke liefde die prachtig wordt beschreven. Dat geldt ook voor de onsterfelijkheid van de Griekse god en zijn reis tussen de verschillende werelden: “ … Wat ik graag deed als ik vrij had, was de beperkte ruimte van deze wereld verlaten. Ik kon bijna niet geloven, dat een groot deel van de mensen nog altijd dacht dat het “hier en nu” waarin zij leefden het enige was dat bestond. Al zolang ik leefde, zocht ik het grensgebied op, bevond ik me graag ergens tussen deze wereld en de volgende. Een gebied, waar de wetten van tijd, plaats, ruimte en zwaartekracht niet altijd golden. Er was het heden, de wereld van de levenden. Verder waren er de volgende wereld, waar de geest voortleefde als het lichaam dood was, en nog veel dimensies daartussen. Amerikaanse wetenschappers noemden het ‘the in between’ , het “ertussenin” …”.

bernice Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De toespraak van de burgermeester krijgt grote aandacht


Deze passage laat zien, dat je wordt meegesleept met de fantasieën in het boek. Volgens mij een fantastisch boek voor tieners en degenen die dat tien, twintig, dertig jaar geleden of meer, waren … Flame is het tweede boek van Bernice.

Eerder schreef zij haar debuut ‘Kim Dakerveld, de Missie’. Zij werd genomineerd voor de Zoute Zoen, de prestigieuze Vlaamse prijs voor de kinderliteratuur. Bernice, is een echte Amstelveense. Ze is hier geboren en getogen. Na een overstap naar Amsterdam, waar ze nu nog woont, komt ze in januari weer in Amstelveen wonen. Een nieuwe woning in de Westwijk, zo heb ik begrepen. En terecht natuurlijk, want Amstelveen is een prachtige gemeente om in te wonen. Een nieuwe talentvolle Amstelveense schrijfster. Een schrijfster met toekomst. Gefeliciteerd met je nieuwe boek. Ik geef u vol trots het woord aan Bernice zelf: zet ’m op Meis!' – aldus burgemeester Van Zanen.bernice Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Bernice Berkleef bedankt iedereen die haar steunde tijdens het schrijven van haar boek


Bernice nam het woord en vertelde hoe zij tot het schrijven van het boek was gekomen. De Griekse mythologie was de basis voor dit meeslepende verhaal over de ontmoeting tussen het goddelijke en het aardse: het liefdesverhaal tussen de Griekse God Amor en het meisje Moon. Vanwege haar geschiedenis, haar rol als cultuurbewaker van Europa en haar mythologische figuren, heeft Griekenland altijd een bijzondere aantrekkingskracht op Bernice gehad.  Zij besloot dan ook om via mooie verhalen gebaseerd op de Griekse Goden, de Divine Saga in te zetten, om de vele interessante kanten van Griekenland onder de aandacht van haar lezers te brengen.

bernice Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Mevrouw Maria Vaxevanidou aan het woord


bernice Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Harold Tennekes de conrector van het Hermann Wesselink College spreekt ook tijdens de boekpresentatie van Bernice


Vervolgens bedankte zij allen die haar hierbij hadden gesteund en specifiek drie personen. In de eerste plaats Maria Vaxevanidou, hoofd van het Pers- en Communicatie kantoor in Den Haag van de Griekse ambassade. Zij was aanwezig vanwege het feit, dat Bernice de Griekse sagen heeft gebruikt in haar boek.

bernice Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Zangeres Tjindjara Metschendorp feliciteert Bernice met haar eerste boek


bernice Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Zangeres Tjindjara zingt met haar gitarist op de muziek van 'Fame', een Amerikaanse film uit 1980 het liedje 'Flame'


bernice Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Burgemeester Van Zanen krijgt een door Bernice gesigneerd boek en het feest kan beginnen!


Mevrouw Vaxevanidou kreeg een gesigneerd boek van Bernice. Als tweede kreeg de heer Harold Tennekes namens het Hermann Wesselink College een exemplaar van het boek en tot slot Tjindjara Metschendorp (X Factor). Zij verraste Bernice door het lied ‘Flame’ ten gehore te brengen. Na een welverdiend applaus kon ieder die dat wilde een gesigneerd boek (wel netjes gekocht natuurlijk) mee naar huis nemen. Amstelveenweb wenst Bernice veel inspiratie toe voor de volgende delen. 'Flame' is het eerste deel van de vijfdelige Divine Saga, ISBN13 9789085483694, prijs € 19,90 uitgever GigaBoek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.