Bijgewerkt: 5 juni 2023

Drugslabs ontdekt en ontmanteld in Noord-Holland

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Landelijke Eenheid
19-06-2020

Driebergen, Amstelveen, Akersloot, Heiloo - De politie ontdekte woensdag 17 juni 2020 in Noord-Holland drie drugslabs en op een van de locaties, in Akersloot, trof men ook bijna 90 kilo MDMA-kristallen aan. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. – meldt de Landelijke Eenheid van de politie.

Foto Amstelveen
(Foto Politie Nederland - 2020)

De drugslab in Akersloot zijn er 90 kilo MDMA-kristallen aangetroffen. Methyleendioxymethamfetamine is de basis om XTC (Ecstasy) pillen te maken


Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen de drie locaties voor de productie van synthetische drugs op het spoor in een lopend onderzoek onder het gezag van het Landelijk Parket. In een flat in Amstelveen was een laboratorium, waar PMK, de grondstof voor MDMA, werd gemaakt. In een loods op een bedrijventerrein in Heiloo bevond zich een productieplaats van MDMA-olie en in Akersloot werden in een loods op een bedrijventerrein MDMA-kristallen geproduceerd. Daar zijn ook de bijna 90 kilo kristallen ontdekt. Verder diende deze locatie ook als opslag van honderden liters chemisch afval in allerlei vaten en ook van hardware die in andere labs gebruikt kan worden. Politiespecialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn ter plaatse geweest om de labs veilig te ontmantelen en zorgden voor de afvoer van alle inbeslaggenomen spullen.

Foto Amstelveen
(Foto Politie Nederland - 2020)

De drugslab 'keuken' in een flat in Amstelveen


Burgemeester Hans Romeyn van Heiloo: Blij dat er een gevaarlijke situatie is opgeheven door goede samenwerking tussen onze politie en die van de Landelijke Eenheid. Het is schandelijk dat mensen zich met deze praktijken bezig houden en pijnlijk dat mensen hierdoor in gevaar zijn gebracht. Ik hoop dat de verantwoordelijke daders snel gepakt worden. Burgemeester Toon Mans van de gemeente Castricum: Helaas is dit niet de eerste keer dat zo’n zaak zich binnen onze gemeente afspeelt. Dat baart mij zorgen. Mooi dat de politie dit heeft aangetroffen, dat maakt de Boekelermeer weer een stukje veiliger.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.