Bijgewerkt: 7 juni 2023

Drugs aan jonge kinderen aangeboden in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Herbert Raat
08-06-2009

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

In het Plantsoen Laanhorn in Noord-Amstelveen zijn onlangs drugs aangeboden aan jonge kinderen. Op het veldje wordt veel gespeeld en gevoetbald door kinderen uit de buurt. Van onbekende jongeren kregen de kinderen de vraag of ze ecstasypillen of paddo's wilden.

De ouders zijn erg geschrokken en hebben het gemeentebestuur en de politie geïnformeerd. De politie onderzoekt de zaak nu. Van één van de ouders hoorde ik dat de kinderen zich bedreigd hadden gevoeld door de jongeren.

XTC  Amstelveen
(Wikipedia - 2007)

Ecstasy of XTC is de straatnaam voor tabletten of poeders die de semi-synthetische stof MDMA bevatten. Deze tabletten bevatten soms ook andere stoffen dan MDMA, bijvoorbeeld speed

.
Drugs

Het is belangrijk dat Amstelveners weten dat dit gebeurt in onze stad. We moeten op onze kinderen blijven letten en niet denken dat het altijd wel los loopt. Mochten andere ouders hetzelfde zien of dit soort verhalen horen van hun kinderen dan is het belangrijk dat ze dit meteen melden.

Ook in Westwijk en ongetwijfeld ook in andere buurten van de stad lopen soms types rond die hier weinig te zoeken hebben. Het is goed dat de politie er bovenop zit en het serieus neemt, maar we kunnen de politie samen een handje helpen door op te letten.

Paddo Amstelveen
(Wikipedia - 2009)

Psilocybe zapotecorum in Jalisco, Mexico


Ecstasy?

Ecstasy of XTC is de straatnaam voor tabletten of poeders die de semi-synthetische stof MDMA (methyleendioxymethamfetamine) bevatten. Deze tabletten bevatten soms ook andere stoffen dan MDMA, bijvoorbeeld speed. De stof MDMA staat sinds 1988 op Opiumlijst 1.

MDMA is gecriminaliseerd in de meeste landen in de wereld onder een VN-overeenkomst en zijn bezit, vervaardiging of verkoop kan leiden tot strafrechtelijke vervolging.

Paddo?

Paddo is de in de loop van de jaren '90 van de 20ste eeuw in Nederland populair geworden verzamelnaam voor de psilocybine en psilocine-houdende paddenstoelsoorten, een groep die vooral bekend is om haar hallucinogene en ook psychedelische werking. Andere, internationaal bekende bijnamen zijn: Psilo, Shroom en Magic Mushroom. (Bron: Wikipedia)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.