Bijgewerkt: 23 mei 2022

Droomnacht in Artis

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Dreamnight
07-06-2008

Op vrijdagmiddag 6 juni 2008 reden weer bussen en ambulances vol met chronisch zieke- en gehandicapte kinderen met hun familie van het Ziekenhuis Amstelland naar de dierentuin Artis.

De colonne werd begeleid door de politie op motoren en auto’s met sirenes en zwaailichten. Deze sinds 1996 georganiseerde actie begon in Rotterdam, met het idee, om kankerpatiëntjes te verwennen op een speciaal voor hen georganiseerde onvergetelijke avond in de dierentuin.

Dreamnight Amstelveen
( Foto Ronald van Doorn - 2008)

Een politiemotor en een ambulancewagen voor het Ziekenhuis Amstelland. Het personeel haalt de kleine patiënten op


In 2000 werd ook Artis gevraagd mee te doen om ook voor de kinderen in Amsterdam en omstreken een Dreamnight at the Zoo te organiseren. Uiteraard was ook hier iedereen direct zeer enthousiast. Al snel werden de deelnemende kinderen uitgebreid tot (chronisch) zieke en gehandicapte kinderen.

Dreamnight Amstelveen
( Foto Ronald van Doorn - 2008)

De motorrijders van de politie Amsterdam-Amstelland begeleiden de voertuigen naar de dierentuin


De wereldwijde organisatie van dit evenement is in handen van de Stichting Dreamnight at the Zoo in Rotterdam. Binnen elke dierentuin/park is er een eigen organisatie voor Dreamnight. Binnen Artis is dat het Dreamteam. In de loop der jaren zijn steeds meer ziekenhuizen en instellingen betrokken bij Dreamnight at Artis. Intussen doen al meer dan 30 instellingen mee, zoals het AMC, Brandwonden Stichting, OLVG ziekenhuis, Amsterdam Thuiszorg, VU Medisch Centrum en vele andere.

De volgende Dreamnight wordt op 5 juni 2009 georganiseerd.


Bekijk de video op YouTube: Politie escorte - Dreamnight at Artis
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.