Bijgewerkt: 28 januari 2022

Drinkwaterpunten aangelegd voor de buitensporters in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-01-2022

Amstelveense hardlopers, wandelaars en fietsers kunnen gebruikmaken van nieuw aangelegde drinkwaterpunten in de gemeente. 'Zo faciliteren we de Amstelveense buitensporter nog beter' -zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport die vrijdag 14 januari 2022 een kijkje nam bij de installatie van het nieuwste drinkwaterpunt bij Noorddammerlaan.

Het drinkwaterpunt op de Noorddammerlaan ligt in het welbekende ‘rondje Poel’ in Amstelveen. Andere drinkwaterpunten zijn te vinden aan Pandora, Orion en de Doorweg. Er is voor deze locaties gekozen, omdat hier ook andere faciliteiten voor de individuele buitensporter worden gerealiseerd. Bijvoorbeeld het beweegplein bij de Panta Rhei, de bewegwijzering van het jaarlijkse hardloopevenement de MeentRun en de ‘urban gym’.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport tijdens de aansluiting van een drinkwaterpunt naast de Poel op 14 januari 2022


Sportbeleid. Uit onderzoek in opdracht van de gemeente Amstelveen kwam een aantal aanbevelingen om de buitensport nog beter te faciliteren. 'We zijn een groene gemeente met goede mogelijkheden tot individuele buitensport. Bovendien is Amstelveen een sportieve gemeente met veel inwoners die buiten actief zijn. De aanbevelingen hebben we dus van harte overgenomen in ons buitensportbeleid en uitvoeringsprogramma'-zegt wethouder Ellermeijer

Meer faciliteiten. Naast de Urban Gym die in februari 2022 officieel geopend wordt zijn ook zogenoemde missing links meegenomen in het uitvoeringsprogramma. Te denken valt aan wandel- en looproutes die een opknapbeurt of aanpassing konden gebruiken om aantrekkelijker te maken voor de individuele buitensporter. Zo zijn het jaagpad op de Amsteldijk en langs de Nesserlaan opgeknapt. Langs verschillende start- en finishplekken zijn - waar deze niet al waren - prullenbakken, fietsenrekken en bankjes geplaatst. 'Zo ondersteunen wij het sporten in de openbare ruimte. Zeker in deze tijd van beperkingen is het belangrijk om buiten goed te kunnen sporten en bewegen' -aldus wethouder Ellermeijer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.