Bijgewerkt: 23 mei 2022

Driedaags streaming event van Prince and the Revolution

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Prince Estate/Wikipedia
14-05-2020

The Prince Estate zal, in samenwerking met YouTube, een driedaags streaming event van Prince and the Revolution organiseren: Live, een historisch concert in de Carrier Dome in Syracuse, NY op 30 maart 1985.

Prince and the Revolution: Live toont Prince en zijn iconische band op het hoogtepunt van hun Purple Rain Tour, en was de eerste live-concertbeelden die Prince officieel uitbracht als zowel een televisie-uitzending als een thuisvideo. De audio van het concert is geremasterd door de oude Prince mastering engineer Bernie Grundman en zal op vrijdag 15 mei 2020 vanaf 2 uur (’s ochtends) voor het eerst officieel in digitaal formaat beschikbaar zijn bij alle streaming en download partners. Stream of download hier https://lnk.to/PrinceLACD

In samenwerking met YouTube en Google zal het streaming evenement ondersteuning geven van het COVID-19 Solidariteitsfonds van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO (aangedreven door de UN Foundation en Swiss Philanthropy Foundation). Alle viewer-donaties zullen een bijpassende component van Google bevatten (Google.org past $ 2 voor elke $ 1 tot $ 5 miljoen).Het Prince Estate presenteert gepassioneerd het leven en werk van Prince en cultiveert mogelijkheden om zijn nalatenschap te bevorderen. Ze willen de fans, oud en nieuw, onderdompelen in het verhaal van Prince, de rol van Prince en zijn werk in het huidige culturele landschap verkennen en de integriteit van de artistieke visie van Prince waarborgen.

Prince Rogers Nelson (7 juni 1958 - 21 april 2016) was een Amerikaanse zanger, songwriter, muzikant, platenproducent, danser, acteur en filmmaker. Een gitaarvirtuoos en multi-instrumentalist die bekend stond om zijn eclectische genre-overstijgende werk, flamboyante en androgyne personages, energieke liveshows en een brede zangstem, in het bijzonder zijn verreikende kopstem. Prince wordt beschouwd als een van de grootste muzikanten in de geschiedenis van de populaire muziek. Zijn innovatieve muziek integreerde een grote verscheidenheid aan stijlen, waaronder funk, R&B, rock, new wave, soul, psychedelia en pop. Prince was pionier op het gebied van het Minneapolis-geluid eind jaren 1970, een funkrock-subgenre dat is gebaseerd op synth-pop en new wave.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.