Bijgewerkt: 19 mei 2024

Drie verdachten van inbraak aangehouden in Vijfhuizen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
09-06-2013

Vijfhuizen - Op zaterdagavond 8 juni 2013 hield de politie drie jongens aan op verdenking van het plegen van vernielingen of een inbraak. Het gaat om jongens van 15 en 16 jaar oud uit Amstelveen en Hoofddorp.

Omstreeks 22.45 uur kreeg de politie melding, dat er glasgerinkel was gehoord in de omgeving van het industrieterrein aan de Kromme Spieringweg in Vijfhuizen. Ter plaatse vertelde een getuige, dat hij jongens had gezien die naar een woning in de omgeving renden. Hier bleek een feestje aan de gang te zijn.

Toen de politie zich aan de voorzijde van de woning meldde, bleken een paar jongens er aan de achterzijde vandoor te gaan. Zij kropen door een gat in een schutting naar de daarachter gelegen bosjes. Hier trof de politie twee van de jongens aan. Zij hadden een krat bier en een spelcomputer bij zich. Het bier bleek uit de woning gestolen te zijn. Een van hen bleek ook inbrekersgereedschap bij zich te hebben.

Door omstanders werd nog een derde persoon aangewezen die mogelijk met de diefstal, of vernielingen te maken zou hebben. Bij controle bleek deze jongen een plakje hash bij zich te hebben.

Onderzoek in de omgeving leverde (naast het gestolen bier) vooralsnog geen inbraak op. Wel werd een vernielde bank en vernielde verlichting aangetroffen. De verdachten zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.