Bijgewerkt: 5 juni 2023

Drie verdachten aangehouden ivm poging liquidatie

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
01-09-2009

Een arrestatieteam heeft in Amstelveen en Leerdam totaal drie verdachten aangehouden in verband met een poging tot liquidatie. Het slachtoffer is een 34 jarige man woonachtig in Amsterdam.


Grotere kaart weergeven

Dit ernstige misdrijf vond plaats op 10 augustus 2009 in de Andries Vierlinghstraat ter hoogte van perceel 4. Korte tijd na de schietpartij werd op het Cristoffel Plantijnpad ter hoogte van het Henk Sneevlietpad een brandende zwarte volkswagen Golf Tdi aangetroffen.

De verdachten, in de leeftijd van 22 tot 34 jaar, zijn afkomstig uit de omgeving Rotterdam en Amsterdam. Zij zijn allemaal eerder met de politie in aanraking geweest. De verdachten zijn in bewaring gesteld en zitten in beperkingen.

Bij huiszoekingen werden meerdere vuurwapens aangetroffen waaronder enkele automatische wapens. Rechercheurs van de afdeling zware criminaliteit van de Dienst Regionale Recherche, zijn onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam, met het onderzoek belast. Het team sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Getuigenoproep: De mogelijkheid bestaat, dat er voorbereidingen zijn getroffen door de daders. Alle bijzonderheden rondom de omgeving van de Andries Vierlinghstraat en het Henk Sneevlietpad, ook ruim voor de datum waarop het misdrijf plaatsvond hebben de interesse van het onderzoeksteam. Daarom vraagt het onderzoeksteam medewerking van deze getuigen om zich te melden. Hiervoor kunt u bellen met 0900-8844 (lokaal tarief)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.