Bijgewerkt: 15 juli 2024

Drie verdachten aangehouden in internationaal drugsonderzoek

Nieuws -> Politie

Bron: OM
21-06-2008

De Nationale Recherche heeft in Amstelveen en Rotterdam drie mannen aangehouden die vermoedelijk zijn betrokken bij de voorbereiding van een transport van meer dan 2200 kilo cocaïne vanuit Brazilië naar Nederland. De aanhoudingen werden op dinsdag 17 juni 2008 verricht door arrestatieteams van de regiopolitie en de Koninklijke Marechaussee.

Het onderzoek naar de internationale drugshandel door de Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) is uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Federale Politie in Brazilië. In de stad Itatiba nabij Sao Paulo ontdekte de politie met behulp van Nederlandse onderzoeksgegevens in het voorjaar van 2008 een loods met 2260 kilo cocaïne. Daarbij werden twee Nederlanders en een Braziliaan aangehouden. Een dag na zijn aanhouding pleegde de Braziliaan zelfmoord.

Uit het onderzoek in Brazilië bleek dat de opslagplaats voor de drugs werd gehuurd door een van de hoofdverdachten die dinsdag in Nederland is aangehouden. Deze 38-jarige Rotterdammer is vermoedelijk de leverancier van de cocaïne. De in Nederland aangehouden verdachten verbleven eind vorig jaar en begin dit jaar in Brazilië, waar ze vermoedelijk het overzeese transport van de cocaïne voorbereidden. De andere in Nederland aangehouden verdachten zijn een 60-jarige man uit Amstelveen en een 53-jarige man uit Apeldoorn.

Bij doorzoekingen door de Nationale Recherche van acht woningen en een loods in Abcoude, Amsterdam, Amstelveen, Rotterdam en Apeldoorn is beslag gelegd op meer dan 100.000 euro aan contanten, een vuurwapen, computers, een grote hoeveelheid administratie en twee appartementen in Rotterdam.

De drie verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.