Bijgewerkt: 18 mei 2024

Drie teams uit Amsterdam en Amstelveen naar WK Cadetzeilen 2016

Nieuws -> Sport

Bron: Isla Sint-Bouwman
06-12-2016

Op 16 december 2016 zal de selectie van het jeugdcadetzeilen afreizen naar Buenos Aires om deel te nemen aan de 50ste Wereldkampioenschappen Cadetzeilen 2016. Het WK vindt plaats van 26 december 2016 tot 5 januari 2017. Herken je dit gevoel: verlangen naar een onvervulbare droom? Wat zou het cool zijn als… Stel je voor, dat het zou lukken om… Dat is precies hoe onze groep zeilers (de oudste is 16, de jongste 11 jaar) zich voelden toe zij voor het eerst hoorden over het WK Cadetzeilen in Argentinië. Nu is het dan eindelijk zover en zullen de drie teams Nederland vertegenwoordigen in het thuisland van onze koningin Maxima.

De Cadetzeilers zijn al jaren hard aan het trainen voor deelname aan het WK en zijn altijd op het water te vinden. Vanuit de thuishaven van deze jeugdzeilers (WSV De Koenen, nieuwe meer te Amsterdam) trainen zij wekelijks in binnen en buitenland en nemen zij deel aan de nationale en internationale wedstrijden. Afgelopen zomer was het Europees Kampioenschap in Tihany, Hongarije.Om deze droom ook financieel waar te maken hebben de zeilers sponsorgelden binnengehaald met ludieke acties. Zo is een deel van de kosten gedekt. Graag delen wij hun avontuur, zodat ook andere (jeugd)zeilers deze droom kunnen meemaken. Wil je meer weten over hun passie, hun ambitie en hun reis? Neem dan contact met ze op voor een exclusief interview.

De Nederlandse selectie bestaat uit: Jade van Wegen (16) & Benthe Marijnen (13), Sanna Marijnen (16) & Sterre van Wegen (12), Tobias Teunissen (14) & Tjalf Sint (11). Facebook: www.facebook.com/DutchCadetSailingTeam

De Dutch Cadet Class Association is de officiële Nederlandse klasseorganisatie van de Cadet. De Cadet is de tweemans jeugdzeilboot (7-17 jaar) bij uitstek (zie ook Cadet Geschiedenis). Het is een complete boot, uitgerust met grootzeil, fok en spinnaker en eenvoudig te vervoeren. Bovendien is de Cadet een internationaal, door de ISAF, erkende zeilwedstrijdklasse voor de jeugd. De Cadet biedt een goed alternatief voor de eenmansboten, zoals de Optimist. De stuurlieden zijn meestal wat ouder dan de bemanning en leiden deze ook mede op.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.