Bijgewerkt: 19 mei 2024

Drie mannen met babbeltrucs in Amstelveen aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
04-10-2014

Op maandag 29 september 2014 hielden agenten dankzij een oplettende getuige drie mannen aan in verband met babbeltrucs. De getuige zal door agenten in het zonnetje worden gezet, als dank voor zijn snelle en nauwkeurige melding. De politie roept iedereen op om ook direct 112 te bellen bij verdachte situaties.

De getuige zag rond 11.30 uur een auto met daarin drie mannen langzaam door de Graaf Aelbrechtlaan rijden. Hij had er geen goed gevoel bij en belde direct de politie. Hij hield de auto in de gaten en maakte foto’s van de auto. Ook maakte de man foto’s van de inzittenden. Hij zag dat één van de mannen steeds uitstapte en naar verschillende woningen liep.


Grotere kaart weergeven


Drie mannen aangehouden

De politie ging direct ter plaatse. Dankzij een beschrijving van de auto en een goed signalement van de mannen, kon de politie het drietal aanhouden op verdenking van poging oplichting. Zij bleken bij meerdere woningen smoesjes verteld te hebben, in de hoop dat bewoners hen binnen zouden laten. De mannen (25 en 51 jaar uit Arnhem en 59 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats) zitten nog vast.

Verdachte situaties direct melden via 112

De politie zal de getuige binnenkort in het zonnetje zetten om hem te bedanken voor zijn oplettendheid. De politie kan niet zonder de hulp van bewoners bij de aanpak van onder meer inbraken, straatroven en babbeltrucs. Inwoners kennen hun buurt het beste en afwijkende dingen vallen dus sneller op. Dat kan bijvoorbeeld iemand zijn die opvallend veel interesse in een woning toont, of een auto die meerdere keren langzaam door de straat rijdt. De politie roept op om verdachte situaties direct te melden via 112.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.