Bijgewerkt: 5 juni 2023

Drie mannen aangehouden na achtervolging via internet

Nieuws -> Politie

Bron: Politie regio Noord-Holland Noord
10-05-2011

Op donderdag 5 mei 2011 rond 23.00 uur zijn op de A1 drie mannen van 20, 23 en 32 jaar uit Litouwen aangehouden. Ze worden verdacht van het helen van een navigatiesysteem. In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 mei is vanuit een auto die in Schagen (West-Friesland) geparkeerd stond een navigatiesysteem ontvreemd.

De eigenaar deed hiervan aangifte bij de politie en leverde daarbij ook de inloggevens om zijn apparatuur te kunnen volgen via internet. Rechercheurs van onder andere de korpsen Noord-Holland Noord en Amsterdam-Amstelland hielden de route van de verdachten in de gaten en zagen dat het voertuig verschillende locaties in Amsterdam, Amstelveen en Den Haag bezocht.

Hierop alarmeerde de recherche de wijkteams in de betrokken buurten om uit te kijken naar de verdachten en ook om na te gaan of op deze locaties aangiften van diefstal, of verdachte situaties waren voorgekomen. Hiervan bleek (nog) geen sprake.

Op donderdagavond zagen gealarmeerde agenten van het KLPD het voertuig op de A1 rijden. De drie verdachten werden aangehouden en de gestolen apparatuur en het voertuig zijn in beslag genomen. De mannen zijn in verzekering gesteld en het onderzoek loopt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.