Bijgewerkt: 3 juni 2023

Drie Poolse oplichters zijn in Amstelveen aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
31-07-2017

In Amstelveen zijn vorige week (30-2017) drie Poolse mannen aangehouden die zich voordeden als Engelstalige klusjesmannen. De mannen van 18, 24 en 30 jaar hebben in een periode van vier weken een 78-jarige vrouw uit Amstelveen voor tienduizenden euro’s opgelicht.

In Amstelveen en Amsterdam zijn momenteel Engelssprekende oplichters actief die zich voordoen als klusjesmannen. Zij gaan via een inmiddels bekende methode te werk. De oplichters lopen de deuren langs om hun diensten aan te bieden, zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel, of dak, ophogen van de oprit, of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden. Als mensen met de mannen in zee gaan en een betaling doen, worden de beloofde werkzaamheden vervolgens niet, of nauwelijks uitgevoerd.

Zo ook bij de vrouw uit Amstelveen: zij nam afgelopen week contact op met de politie nadat zij diverse keren geld had betaald aan mannen die bij haar thuis aan de slag zouden gaan, maar er geen zichtbare werkzaamheden werden verricht. Na de melding zijn agenten naar het huis van de vrouw gegaan en troffen daar de ‘klusjesmannen’ aan. De mannen zijn aanhouden, er is aangifte gedaan en de verdachten zitten nog vast. Naar de exacte werkwijze van de groep wordt nader onderzoek gedaan.

Wees alert. Meldingen over deze ‘klusjesmannen’ komen uit verschillende delen van de stad. De politie adviseert om niet met personen in zee te gaan die zich spontaan bij u melden. Heeft u wel behoefte aan de werkzaamheden in, of om uw huis, schakel dan een erkend bedrijf in. Maak vooraf schriftelijke afspraken over de te verrichten werkzaamheden en over de prijs. Zo maakt u de kans op problemen achteraf vele malen kleiner. Wordt u met dergelijke opdringerige personen geconfronteerd, bel dan direct de politie via 0900-8844. Als u wordt bedreigd, of er is sprake van spoed, bel dan 112. Bent u slachtoffer, doe dan altijd aangifte.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.