Bijgewerkt: 11 juni 2023

Dreiging met explosieven in Amsterdam

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
12-03-2009

De driehoek van de gemeente Amsterdam heeft op donderdagochtend 12 maart 2009  besloten de winkels aan de Arenaboulevard en IKEA in Amsterdam Zuidoost ontruimen en gesloten te houden.

De reden daarvoor is een serieus te nemen dreiging met explosieven. De directies van de betrokken winkels worden thans geïnformeerd. De politie houdt toezicht op de betreffende locaties.

Het opsporingsonderzoek is in volle gang. Een update volgt als er meer informatie beschikbaar is.


Update 13.00 uur

Het onderzoek naar de dreiging met explosieven is nog in volle gang. Er is nog geen zicht op wanneer het onderzoek afgerond zal zijn en de winkels weer open kunnen. Burgemeester Cohen is vanaf 13.45 uur op het hoofdbureau van politie aan de Elandsgracht beschikbaar voor een toelichting op de situatie.

Update 14.50

Het recherche onderzoek is nog in volle gang. Er is verhoogd toezicht in de omgeving, inclusief de (metro) stations. Het zal nog enige tijd duren voordat het onderzoek afgerond zal zijn en de winkels weer open kunnen. Het stadsdeelkantoor is open voor het personeel van de winkels.


Update 17:50

Naar aanleiding van de dreiging met betrekking tot de situatie rondom de Arenaboulevard en Ikea, is in opdracht van het OM, op verschillende locaties, een aantal aanhoudingen verricht. Er zal op die locaties huiszoeking worden gedaan.

De winkels en de bioscoop, die vanmorgen op last van de driehoek gesloten zijn, blijven dicht. De Heineken Music Hall zal vanavond niet voor publiek toegankelijk zijn.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.