Bijgewerkt: 21 juni 2024

Drankrijders gearresteerd

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
14-07-2006

Vannacht (van 13 op 14 juli 2006) werd in de regio Amsterdam-Amstelland een aantal drankrijders gearresteerd. Met aanrijdingen en grove verkeersovertredingen trokken zij de aandacht van surveillerende agenten. Twee bestuurders konden direct hun rijbewijs inleveren. Eén van hen reed voor de vierde keer tegen de lamp, een ander had ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed.

Legmeerdijk (Amstelveen)

Op de Legmeerdijk in Amstelveen reed een 29-jarige bestuurder uit de Kwakel zijn banden lek op een vluchtheuvel. Agenten constateerden alcoholgebruik en na een blaastest werd de man ingerekend. Aan het politiebureau bleek dat de automobilist al drie keer eerder op rijden onder invloed was betrapt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn auto werd aan de ketting gelegd.

Aalsmeerderweg (Aalsmeer)

Vannacht belandde een 42-jarige Amsterdamse op de Aalsmeerderweg met haar auto in de sloot. Bij controle werd alcoholgebruik geconstateerd. De vrouw werd ingerekend en op het politiebureau werd een alcoholpromillage van 1.55 gemeten (675 µ/gl) Dit is ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Muiderstraat

Vannacht rond drie uur werd een 31-jarige bromfietser gesnapt toen hij tot twee keer toe door rood reed. Agenten die hem betrapten constateerden dat de man had gedronken. Bij een ademtest werd gemeten dat hij twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Amstelveenseweg

Vannacht rond half vier werd op de Amstelveenseweg een 27-jarige Amsterdamse gesignaleerd die met haar bromfiets slingerend over de rijbaan reed. Bovendien vervoerde zij een passagier die geen helm droeg. Agenten constateerden alcoholgebruik, waarop de vrouw werd aangehouden. In het politiebureau wees een ademtest uit dat zij te veel had gedronken. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.