Bijgewerkt: 24 juli 2024

Dramatische aanvaring tussen twee boten op de Vinkeveense Plassen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
04-08-2014

Vinkeveen - In de vroege ochtend van zondag 3 augustus 2014 hield de politie twee mannen en een vrouw aan op verdenking van meerdere feiten voor de aanvaring tussen twee boten van zaterdagavond 2 augustus. Twee mannen uit Leusden met de leeftijd van 51 en 42 jaar kwamen hierbij om het leven.

Zaterdagavond 2 augustus 2014 ontstond rond 22.45 uur een aanvaring tussen twee boten op de Vinkeveense Plassen. Twee mannen overleden ter plaatse, twee andere mannen kwamen in het water terecht maar raakten niet gewond. De boot waarmee de aanvaring ontstond, was weggevaren. Een grote zoekactie werd op touw gezet om de boot met de bestuurder te vinden.


Grotere kaart weergeven


Uiteindelijk troffen agenten de boot met schade aan in de omgeving van een woning in Vinkeveen, waar de boot aangemeerd was. In de woning hielden zij twee mannen en een vrouw aan. De drie worden onder andere verdacht van dood door schuld en het verlaten van een plaats van een ongeval (artikel 168 en 169 van het Wetboek van Strafrecht en artikel 785 van het Wetboek van Koophandel). De drie, die niet gewond waren, zijn meegenomen naar het politiebureau. Onderzoek moet uitwijzen wie welke rol heeft gehad.

Politiewoordvoerster Leonie Bosselaar vertelt in De Telegraaf: „In de vroege ochtend troffen we de boot aan bij een woning in Vinkeveen. De aanwezige personen in die woning, een 53-jarige vrouw en 23-jarige man uit Nieuwkoop en een 49-jarige Oosterbeeker, zijn aangehouden. De vrouw en de 23-jarige man zijn inmiddels weer vrij, maar worden nog wel verdacht. Gisteravond werden nog twee verdachten aangehouden, een 30-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Amstelveen. Het vijftal wordt verdacht van veel te hard varen (40-50 km/uur in plaats van de toegestane 9 km/uur) en dood door schuld.

Getuigen gezocht

Mensen die getuige geweest zijn van de aanvaring en nog niet met de politie gesproken hebben, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.