Bijgewerkt: 18 mei 2024

Drakenbootraces op zondag 9 juni 2013 in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Ronald Pel
20-04-2013

Op zondag 9 juni 2013 organiseert Dragon Events weer een spectaculaire drakenbootrace op De Poel in Amstelveen tussen 10.30 - 17.00 uur.

Drakenbootraces

De boten zijn kleurrijk en uitgerust met een drakenkop- en staart. Vlak achter de kop bevindt zich een grote trom. De combinatie van techniek, timing en kracht is belangrijk voor een overwinning, waarbij de drummer op de boeg het ritme aangeeft – en een luide en opzwepende begeleiding aan de races van ong. 200 mtr lengte toevoegt. Bedrijventeams van diverse nationaliteiten op verschillend niveau gaan met elkaar de sportieve uitdaging aan.

drakenboot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een drakenboot op de Poel in juni 2012


Deelname: U kunt zich dit jaar inschrijven:

Voor de grote drakenboten: max. 16 peddelaars + 1 drummer

Voor de kleine drakenboten: max,  8 peddelaars + 1 drummer

De stuurman/vrouw wordt in principe door de organisatie geleverd. Indien u team zelf over een stuurman/vrouw beschikt is een NDBF-stuurcertificaat verplicht. De inschrijving staat open voor alle bedrijven uit de regio. Om de wedstrijden gelijk te houden vragen we de NDBF teams om ook met bovenstaande max. aantallen te varen.

Wedstrijdorganisatie

De wedstrijdorganisatie is in handen van Dragon Events.

Drakenboten

Er wordt gevaren in de drakenboten van de organisatie. Het meebrengen van een eigen drakenboot is nog onder voorbehoud, maar geeft i.i.g. geen korting op het inschrijfgeld.

Kosten

€ 350,00 (excl. 21%  btw) voor een groot drakenbootteam

€ 175,00 (excl. 21% btw)  voor een klein drakenbootteam. U ontvangt bij inschrijving hiervoor een factuur.

Na een paar jaar te zijn weggeweest, waren er op zondag 17 juni 2012 weer drakenbootraces in Amstelveen op de Poel

Overige informatie

De deelnemers dienen minimaal 50 meter gekleed te kunnen zwemmen. Voorafgaand aan de wedstrijd raden wij om een training te volgen voor die teams die helemaal geen ervaring hebben. De trainingen zijn op de Poel te Amstelveen en kosten 50,00 euro per training. Naast deze training bestaat de mogelijkheid om extra trainingen te volgen op doordeweekse dagen in de maanden voorafgaand aan de wedstrijd eveneens op de Poel. Hiervoor wordt u na inschrijving rechtstreeks benaderd door Dragon Events.

Catering aanwezig

De cateringtent zal weer klaarstaan met diverse smakelijke happen en dranken! De consumpties zijn voor eigen rekening maar tegen zeer schappelijke prijzen. Tijdens het evenement kunnen ter plaatse consumptiebonnen worden gekocht.

Inschrijfformulier

Met bijgaand inschrijfformulier (Nederlands- of Engelstalig) kunt u uw team aanmelden. Straks ook via de website.....Uiterlijke inschrijvingsdatum: 1 juni 2013.

Nog vragen? Bel Ronald Pel van Dragon Events tel. 06 20423529, of e-mail naar info@dragonevents.nl Wij hopen weer de vele bedrijven uit de regio te kunnen begroeten om  zo gezamenlijk er een geslaagd evenement van te maken.

Met een sportieve groet, Ronald Pel www.dragonevents.nl

Download de inschrijfformulier: http://www.scribd.com/doc/137029042/INSCHRIJFFORMULIER-DRAKENBOOTRACES-2013 (pdf)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.