Bijgewerkt: 2 december 2021

'Draag-weer-wit' week in het Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
21-05-2013

Maandag 3 juni 2013 wordt in Ziekenhuis Amstelland voorlichting gegeven over hevig bloedverlies tijdens de menstruatiecyclus. Eén op de vijf vrouwen  heeft er last van, veelal zonder zich bewust te zijn van de mogelijkheden om er iets aan te doen. Hevig bloedverlies tijdens de menstruatie belemmert vrouwen volop van het leven te genieten.

Bloedingen kunnen heftige pijn, vermoeidheid, gevoelens van schaamte en bloedarmoede veroorzaken. Het is zelfs zo, dat 10-20% van de vrouwen ernstig ijzertekort heeft. Tijdens de voorlichting worden de behandelmethodes besproken.

Gynaecologen Amstelveen
(Foto ZHA - 2013)

De zes gynaecologen van het Ziekenhuis Amstelland. Van links naar rechts, dhr. S. Mahesh, mw. K. Overmars, dhr. A. Mozes, mw. Ch. Renes-Zeijl, dhr. B. Wibbens, mw A.Padt


Hevige menstruatiebloedingen worden onder andere door myomen, poliepen en hormoonschommelingen veroorzaakt. Deze oorzaken zijn goed te bestrijden met relatief kleine ingrepen, of bijvoorbeeld een hormoonkuur. Vrouwen zijn zich over het algemeen niet bewust van het ‘gemak,’ waarmee deze oorzaken bestreden kunnen worden.

Feiten op een rijtje: Uit onderzoek naar vrouwen de lijden aan hevig bloedverlies, blijkt dat:

85% zich moe en misselijk voelt

76% hevige krampen ervaart

69% heeft last van enorme hoofdpijn

1 op de 12 vrouwen meer dan een week verzuimd op werk

50% noodgedwongen een feest, of evenement mist door het bloedverlies

80% seks vermijdt tijdens de menstruatie

Campagne Draag Weer Wit

Tijdens de Draag-Weer-Wit-Week organiseren ziekenhuizen in heel Nederland voorlichtingsbijeenkomsten over hevig menstrueel bloedverlies, de oorzaken en medische oplossingen. Ziekenhuis Amstelland opent haar deuren op maandag 3 juni 2013 om 19.00 uur. Het programma start een half uur later, om 19.30 uur. Tijdens de avond geven twee gynaecologen voorlichting over de mogelijke oorzaken en oplossingen. Eveneens bestaat er de gelegenheid om vragen te stellen. Aanmelding voor de voorlichtingsavond kan via de website: www.ziekenhuisamstelland.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS