Bijgewerkt: 15 augustus 2022

Douwe Bob treedt op met zijn debuutalbum in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
07-05-2013

Douwe Bob Posthuma werd in 2012 gekroond tot de beste Singer Songwriter van Nederland in het gelijknamige TV programma. Op 3 mei 2013 kwam zijn langverwachte debuutalbum 'Born In A Storm' uit. Wat volgt is een optreden op Pinkpop, nationale faam en een clubtour. De laatste show van de tour vindt plaats op 16 november 2013 in P60 Amstelveen.

Douwe Bob Amstelveen
(Foto Hans-Peter van Velthoven - 2013)

Singer-songwriter Douwe Bob Posthuma (Amsterdam - 1992)


Een muzikant in hart en nieren en een entertainer pur sang. Dat is niet zo vreemd, want Douwe Bob Posthuma was er namelijk vroeg bij. Op zijn 11e  trad hij al op voor zijn vader (kunstenaar en muzikant), moeder (rock ’n roll danseres) en hun vrienden. De appel valt dus niet ver van de boom.

Toen hij op zijn 15e de gitaar ter hand nam begon hij met nummers schrijven. Niet op een muziekopleiding, nee de eigenwijze Amsterdammer moest het op zijn eigen manier doen. En natuurlijk werd het een succes, want dat Douwe Bob een talent voor schrijven heeft, moge duidelijk zijn. Niet voor niets werden de critici overtuigd en ontving hij in 2012 de titel van De Beste Singer Songwriter van Nederland.

Nu is daar het debuutalbum 'Born in A Storm'. Een album vol tijdloze nummers met duidelijke invloeden uit de jaren 60 en 70. Zonder twijfel maakt Douwe Bob met dit pareltje de overstap van talent naar de gevestigde orde in muziekland. Na drie nominaties bij de 3FM awards is ook zijn eerste optreden op Pinkpop dit jaar al een feit.

De aansluitende tour die kris kras door heel Nederland gaat komt tot een einde in P60 op 16 november 2013. Waarschijnlijk de laatste kans om de Hollandse nieuwe in een kleine zaal te zien. We kunnen er namelijk niet omheen, Douwe Bob is de nieuwe ster van Nederland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.