Bijgewerkt: 30 november 2021

Douane onderschept ruim 110.000 euro op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Rijksoverheid
12-04-2011

De Douane op Schiphol heeft de afgelopen weken twee opmerkelijke vangsten gedaan.

Op 5 april 2011 heeft de Douane een Kroatisch meisje van 14 jaar aangehouden die met 76 biljetten van 500 euro en een vals Roemeens identiteitsbewijs reisde. Zij kwam uit Italië en reisde alleen. Het meisje is, gezien haar jeugdige leeftijd, onder begeleiding in een beschermde opvang geplaatst. Er is een voogd aangewezen door de Raad voor de Kinderbescherming.

Twee weken eerder, op 23 maart 2011 is tijdens een controle van een vlucht naar Curacao bijna 75.000 euro in beslaggenomen. De verdachte, een 28-jarige man uit Maarssen, reisde met dit bedrag zonder daarvan aangifte te doen bij de Douane. Het geld werd aangetroffen in verschillende pakketten van 10.000 euro die verstopt zaten in sokken en schoenen.

De FIOD op Schiphol doet nader onderzoek in beide zaken, onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol. Als je de Europese Unie binnenkomt of verlaat met 10.000 euro of meer aan liquide middelen, dan moet je hiervan aangifte doen bij de Douane. Doel is illegale activiteiten tegen gaan. Denk daarbij aan het 'witwassen van geld', of het financieren van terroristische activiteiten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS