Bijgewerkt: 8 augustus 2022

(Door)leven met de ziekte van Parkinson

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
27-03-2014

Diagnose Ziekte van Parkinson en wat dan? Een ziekte, waarvan de oorzaak nog niet is gevonden en die verschillende stadia kent. Iedere fase van de ziekte kent andere symptomen waar een patiënt mee moet leren te leven, maar ook de partner of familie. Om patiënten en omgeving zoveel mogelijk informatie en praktische tips te kunnen geven organiseert Ziekenhuis Amstelland een informatiemiddag met een informatiemarkt én een voorlichtingsbijeenkomst.

Neuroloog Delmar Molenaar vertelt over de diagnostiek en medicamenteuze behandelopties in de verschillende fasen van de ziekte van Parkinson. Vervolgens zal revalidatiearts Dafrann Krijnen ingaan op alle therapie mogelijkheden (revalidatie, fysiotherapie, en ergotherapie) en ook iets zeggen over logopedie en voeding.

Voor specifieke vragen kunnen de bezoekers terecht op de informtiemarkt waar allerlei dienstverleners en behandelaars open staan voor een gesprek. Patienten kunnen vragen stellen aan specialisten, therapeuten maar ook spreken met lotgenoten en genieten van een hapje en een drankje.

Op de informatiemarkt zullen de Parkinson Vereniging, Parkinson Café Amstelveense weg (Cordaan), Steunpunt Mantelzorg, Amstelring, Amstelland Fysiotherapie(specialisten ParkinsonNet, Jet Bakker en Jasper Sint), Reade (ergotherapeut, logopediste en revalidatiearts ParkinsonNet), Diëtiste ParkinsonNet, Umotion rollators voor Parkinson patiënten, Zonnehuis groep en neuroloog en Parkinsonverpleegkundige van Ziekenhuis Amstelland aanwezig zijn voor vragen.

Aanmelden: De informatiemarkt (14.00-17.00 uur) is voor iedereen vrij toegankelijk en daar hoeft men zich niet voor aan te melden. Voor de voorlichtingsbijeenkomst van 15.00-16.00 uur is aanmelden wel noodzakelijk gezien de beperkte capaciteit van de zaal. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.ziekenhuisamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.