Bijgewerkt: 11 juni 2023

Donkere Dagen Offensief 2017 in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
03-11-2017

In het kader van het Donkere Dagen Offensief vond op donderdag 2 november 2017 een integrale controle plaats op het Stadsplein Amstelveen. Twee verdachten zijn aangehouden in verband met het bezit van 50.000 euro en drie verdachten zijn aangehouden voor het bezit van een airsoftwapen, softdrugs en geld. Drie bestuurders reden onder invloed en één verdachte was in het bezit van een ploertendoder.

Foto Amstelveen
(Foto Politie Amsterdam-Amstelland - 2017)

De politie bereidt zich voor om de jaarlijkse grootschalige controle van verkeersdeelnemers uit te voeren
op het Stadsplein Amstelveen op 2 november 2017


Motorrijders van de politie dirigeerden ’s middags en ’s avonds de verkeersdeelnemers vanaf de A9 en de lokale wegen naar het Stadshart van Amstelveen om de controle verder uit te laten voeren. In totaal vielen ruim 90 bekeuringen voor o.a. rijden zonder rijbewijs, onverzekerd rijden, rijden onder invloed (3), scooters met een te hoge constructiesnelheid, gladde banden, gescheurd chassis en ondeugdelijke remmen.

De politie hield twee mannen (28 en 30 jaar) uit Amsterdam aan. Zij reden in een auto met een verborgen ruimte, waar 50.000 euro in was verstopt. Drie mannen (49, 52 en 66 jaar) uit Den Haag zaten in een auto, waar een airsoftwapen, (lucht-, gas- of veerdrukwapen) softdrugs en geld is aangetroffen. In totaal is 1700 euro aan openstaande boetes geïnd. De belastingdienst nam 18 voertuigen in beslag en inde 62.000 euro aan openstaande belastingschulden. Op de A9 controleerde de politie met radar en ANPR en constateerde 220 snelheidsovertredingen en 30 hits.

Aan de controle namen de Belastingdienst, Douane, Handhaving Amstelveen, Koninklijke Marechaussee, Politie Amstelveen/Amsterdam, Politie Landelijke Eenheid, Rijksdienst voor het Wegverkeer en Verkeershandhavingsteam deel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.