Bijgewerkt: 25 september 2022

Doe mee tijdens de nieuwe editie van Cobra Pakt Uit!

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
10-08-2022

In de laatste week van augustus 2022 organiseert het Cobra Museum voor Moderne Kunst weer een nieuwe editie van Cobra Pakt Uit! Nu een hele week vol diverse activiteiten voor bezoekers en belangstellenden geïnspireerd op de tentoonstelling 'Het andere verhaal'.  Schrijf je in via activiteiten@cobra-museum.nl  en doe mee! Meer informatie is te vinden op: www.cobra-museum.nl of via 020-5475050.

Foto Amstelveen
(Foto Cobra Museum - 2022)

Van maandag 22 t/m woensdag 24 augustus 2022 kunnen kinderen (van 4 t/m 10 jaar) deelnemen aan de Vakantie Club van het Cobra Museum


Cobra Vakantie Club. Van maandag 22 t/m woensdag 24 augustus 2022 kunnen kinderen (van 4 t/m 10 jaar) deelnemen aan de Vakantie Club. Tijdens de Cobra Vakantie Club maken de kinderen kennis met de tentoonstellingen en gaan zij creatief aan de slag door bijvoorbeeld een groot gezamenlijk Corneille werk te maken of een mobile te knutselen a lá de Marokkaanse kunstenaar Larbi Rahhali. De Cobra Vakantie Club wordt afgesloten door de Grote Rode Loper Show. De kinderen laten zien wat ze gemaakt hebben en showen dat op een grote rode loper in het museum. Van 8.30-13.00 uur, € 75,- voor 3 ochtenden.

Drie dagen gratis instaprondleidingen. Kom je de tentoonstelling 'Het andere verhaal' bezoeken? Sluit dan aan bij de gratis rondleidingen van vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus. Tijdens deze rondleiding van ongeveer een half uur neemt een expert je mee in de verhalen achter de kunstwerken van deze tentoonstelling. De rondleidingen starten om 14.00 uur en om 15.00 uur (exclusief museumtoegang).

Muziek met DJ Psiertje. Cobra Pakt Uit! op zaterdag 27 augustus 2022 met DJ Psiertje, van 14.00-16.00 uur op het Sandbergplein, voor het museum. Psiertje is een DJ vol passie en barstend van de energie. En dat is te zien: op het podium is ze helemaal op haar plek en weet ze je moeiteloos voor zich te winnen met haar performance skills en muziek waarbij het onmogelijk is om stil te blijven staan. Na een wervelend optreden tijdens de opening van Het andere verhaal is ze nu terug om het publiek opnieuw aan het dansen te krijgen en een Marokkaans muziekfeestje te bouwen.

Foto Amstelveen
(Foto Victor Wennekes/Cobra Museum - 2022)

DJ Psiertje Boukhit in actie


Workshop Sieraden vertellen verhalen. Tijdens het weekend Cobra Pakt Uit! is op zaterdag 27 augustus 2022 een workshop ‘Sieraden vertellen verhalen’ naar aanleiding van de tentoonstelling Het andere verhaal. In deze workshop gaan deelnemers op zoek naar hun eigen verhaal. Hoe zijn cultureel erfgoed en identiteit met elkaar verbonden? En hoe kun je je verhaal verwerken in een zelfgemaakt sieraad? In de workshop ontwerp je – onder begeleiding van Stones Stories – jouw eigen unieke sieraad! De workshop is van 15.00-17.00 uur en kost € 30,- exclusief museumtoegang).

Bijzondere lezing van Samira Dainan. Cobra Pakt Uit! wordt op zondag 28 augustus 2022 feestelijk afgesloten met een gratis lezing. Schrijver en muzikant Samira Dainan vertelt in een boeiende lezing over het leven en de kunst van haar vader, Ahmed Dainan. Het bijzondere verhaal van Ahmed Dainan, de vriendschap met Corneille en zijn roots inspireerden zijn dochter Samira om Marokkaanse blues te zingen en een boek te schrijven over zijn leven, getiteld Veertig Dagen. In het Cobra Museum, geplaatst tussen de Marokkaanse kunst van Het andere verhaal en de tentoonstellingen Cobra in Noord-Afrika en Corneille 100, brengt Samira Dainan een ontroerende ode aan haar vader. De lezing is van 14.00-15.00 uur, exclusief museumtoegang). Adres: Cobra Museum Sandbergplein 1, 1181 ZX AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.