Bijgewerkt: 4 maart 2024

Doe mee met de Millenniumdome in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-06-2013

13-15 september 2013, Stadsplein Amstelveen

Amstelveen is millenniumgemeente. Dit wil zeggen, dat wij ons als stad inzetten voor de acht millenniumdoelen die in 2000 zijn opgesteld door de Verenigde Naties om de levensomstandigheden wereldwijd te verbeteren. Niet alleen de gemeente zelf, maar ook veel Amstelveense organisaties en bedrijven zetten zich hiervoor in. De gemeente vindt het belangrijk om dit gezamenlijk uit te dragen.

Tijdens de opening van het culturele seizoen (13-15 september 2013) presenteren wij ons als millenniumgemeente. Naast het grote podium en de eettentjes van Amstelveen Culinair wordt op het Stadsplein een ‘Millenniumdome’ opgebouwd. Dit is hét podium voor alle Amstelveense organisaties die een bijdrage leveren aan de millenniumdoelen. Het biedt de kans om aan een breed publiek te laten zien, wat uw organisatie doet en om mensen te enthousiasmeren om mee te doen.

Uw organisatie is van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. In de millenniumdome kunt u een presentatie houden, een film over uw project tonen, een workshop organiseren, een (kleine) tentoonstelling opbouwen, muziek maken enz. Met name activiteiten, waarbij interactie is met het publiek (bijv. jongeren) zijn van harte welkom!

Dome Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2013)

De Millennium Dome, simpelweg bekend als The Dome, is de oorspronkelijke naam van een grote koepel-vormige gebouw, oorspronkelijk gebruikt voor het huis van de Millennium-ervaring, een grote tentoonstelling om het begin van het 3de millennium te vieren. Het staat op het Greenwich schiereiland in Zuid-Oost-Londen, Engeland, waar de tentoonstelling werd geopend voor het publiek op 1 januari tot 31 december 2000


Hoe doet u mee?

Er wordt gezorgd voor geluid, een beeldscherm en ruimte voor folders enz. Voor alle andere zaken zorgt u zelf. Hou er rekening mee, dat de dome een doorsnee heeft van 14 m² en dat er maximaal 30 mensen kunnen deelnemen aan een activiteit. Voor presentaties geldt een maximale tijd van 15 minuten, voor workshop een half uur. Stuur vóór maandag 1 juli 2013 een mail aan Anne Kaiser (m.a.m.kaiser@amstelveen.nl ). In uw aanmelding geeft u antwoord op de volgende vragen:

1.      Wat is de titel voor uw activiteit?

2.      Geef een beschrijving van uw activiteit (hoe concreter, hoe beter)

3.      Wat wilt u met uw activiteit (op deze dag) bereiken?

4.      Met welk(e) millenniumdoel(en) hebben uw activiteiten een link?

5.      Hoe lang duurt uw activiteit?

6.      Heeft uw activiteit een specifieke doelgroep en zo ja welke?

7.      Geef – indien nodig – technische specificaties van (digitaal) beeldmateriaal, geluidsopnames etc.

Al naar gelang het aantal aanmeldingen, maakt een voorbereidingsteam een selectie en bepaalt het uiteindelijke programma. In het voorbereidingsteam zitten vertegenwoordigers van het netwerk Amstelveen Internationaal, duurzaamheidpartners, scholen en de kerken en de religieuze en levensbeschouwende organisaties en de gemeente. Alle deelnemers worden geïnformeerd over het programma en de verdere voorbereiding. Vragen? E-mail, of bel Anne Kaiser m.a.m.kaiser@amstelveen.nl  tel. 020 5404529.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.