Bijgewerkt: 29 maart 2024

Dodelijke aanrijding in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-04-2012

De 12-jarige inwoner van Amstelveen, Jesper uit klas 1T1 van het K. K. C. is woensdagmiddag 11 april 2012 als gevolg van een verkeersongeval op het kruispunt Keizer Karelweg - Graaf Aelbrechtlaan helaas om het leven gekomen. Het bericht is ook bij de gemeente hard aangekomen. Ons medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van Jesper.

De vrachtwagen en de jongen reden allebei op de Graaf Aelbrechtlaan in de richting van het centrum. Ter hoogte van de Keizer Karelweg wilde de vrachtwagen rechtsaf slaan. Hierbij kwamen ze met elkaar in aanraking. De vrachtwagen kwam vrijwel direct tot stilstand. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij het slachtoffer onder de vrachtwagen aan. De jongen is vervoerd naar het ziekenhuis en daar overleden aan zijn verwondingen.


Grotere kaart weergeven Het kruispunt Keizer Karelweg - Graaf Aelbrechtlaan, waar het dodelijk verkeersongeval gebeurde

Wat doen gemeente en politie?

De politie onderzoekt de oorzaak van de dodelijke aanrijding. Vooruitlopend op de onderzoeksresultaten neemt Amstelveen al kortetermijnmaatregelen om het kruispunt verkeersveiliger te maken. Er komen dodehoekspiegels onder de verkeerslichten en extra bebording om afslaand verkeer te waarschuwen.

Verkeersveiligheidsmaatregelen op dit kruispunt stonden al voor 2013 op de gemeentelijke planning. Voorbereidend onderzoek is afgerond. De gemeente heeft in overleg met de politie de ongevallen van de afgelopen jaren geanalyseerd.

Binnenkort komt het uitvoeringsprogramma verkeer 2012-2015 in de gemeenteraad waarin ook geld gereserveerd staat voor de aanpak van dit kruispunt. Bij de concrete uitwerking van maatregelen worden onder andere het Amsterdamse blackspotteam, Veilig Verkeer Nederland en de politie benaderd om hun expertise met ons te delen.

De gemeente Amstelveen organiseert als onderdeel van het verkeerseducatieprogramma jaarlijks in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland het dodehoekproject op scholen. Scholen kunnen hier gratis aan deelnemen.

Getuigen van het ongeluk die behoefte hebben aan slachtofferhulp kunnen zich melden bij wijkteam Amstelveen-Noord via 0900-8844.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.