Bijgewerkt: 26 mei 2024

Dodelijk schietincident op de Amsterdamseweg

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
23-05-2014

Amstelveen - Op de Amsterdamseweg in Amstelveen heeft een schietincident plaatsgevonden, waarbij een man om het leven is gekomen. Even na 22 uur donderdagavond 22 mei 2014 kwam de melding binnen, dat er meerdere malen geschoten zou zijn op de Amsterdamseweg, ter hoogte van Van Spaenstraat ter hoogte van het bedrijf KwikFit. Er bleek één slachtoffer te zijn, deze man is ter plekke overleden.

Verschillende media melden, dat het slachtoffer is de 40 jarige zware crimineel, Gwenette Martha (1974). In Diemen is de uitgebrande vluchtauto van de daders aangetroffen. Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.


Volgens getuigen waren er drie, of meer daders, die in het zwart gekleed waren en gezichtsbedekking droegen. Na de liquidatie zijn de schutters in een zwarte BMW over de Amsterdamseweg weggereden in de richting van de Kalfjeslaan.

Rond half elf werd een brandende auto aangetroffen op de Venserweg in Diemen. Mogelijk, dat dit voertuig betrokken is bij het schietincident en dat de verdachten op die plek zijn overgestapt in een ander voertuig.

Getuigenoproep

Mensen die iets van de liquidatie, de vluchtroute, of het omwisselen van de voertuigen hebben gezien, en die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Een Team Grootschalige Opsporing onderzoekt de zaak onder leiding van een officier van justitie.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.