Bijgewerkt: 19 mei 2024

Diwali Festival 2015 een groot feest in Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
09-10-2015

Zaterdag 31 oktober 2015 vormt het Stadsplein van Amstelveen weer het bruisende middelpunt van het Diwali Festival. Het Diwalifeest is het belangrijkste Indiase feest en vindt voor de 7de keer plaats in Amstelveen. KPMG, amsterdam inbusiness en de Indiase business gemeenschap vormen ook dit jaar weer de organisatie van het feest van het licht.

Het woord Diwali betekent een rij lichtjes. Tijdens Diwali worden honderden lichtjes - kleigebakken lampjes, diya’s genaamd, aangestoken. Hiermee viert men de overwinning van het goede over het kwade, het licht over de duisternis, de gelukzaligheid over de onwetendheid en wordt de godin van de voorspoed, Laxmi, aangeroepen.

Vanaf 12 uur start het Indiase culturele en culinaire evenement. Gedurende het (ge)hele evenement is er muziek en zijn er dansoptredens. Daarnaast kunnen bezoekers terecht bij een speciale markt met een breed scala aan Indiase producten, van sjaals en sieraden tot aan lekkernijen en vakanties. Ook kan men  deelnemen aan een workshop Bollywood Dance of Henna tattoo. Voor de allerkleinsten is er een aparte knutsel- en schminkhoek. De bekende Indiase restaurants zijn alom vertegenwoordigd met traditionele regionale Indiase gerechten. Om 19:00 uur wordt het evenement afgesloten met een vuurwerkshow.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Dansers tijdens het Diwali Festival in 2011


Maaike Veeningen, (D66) wethouder Economische Zaken: “Onze band met India is sterk. Indiërs vormen een belangrijk deel van onze expats in Amstel. Het Diwalifestival op het Stadsplein is inmiddels een traditie. En zeker niet alleen voor de Indiërs . Het is juist het moment voor niet Indiërs om kennis te maken met de rijke Indiase cultuur. “ Het Diwalifestival is gratis toegankelijk. Het volledige programma is te vinden op www.diwalifestival.nl en op www.facebook.com/diwaliAmstelveen  

Hoofdsponsors van het evenement zijn: Gemeente Amstelveen, Gemeente Amsterdam, amsterdam inbusiness, Tata Consultancy Services , Invest in Holland, Incredible India, Port of Amsterdam, Cognizant, Sun Pharma, Rabobank, Allen & Overy, NICCT, Kirloskar, Briddge, HCL, Infosys en KLM. Organiserende partners zijn: Bridging the Gap Foundation, SVP Sfeerbeheer, Indian Expat Society en Hotel Wilhelmina.

Programma:

Het evenement zal om 12:00 uur van start gaan met een feestelijke en muzikale performance die zich verplaatst vanuit het winkelcentrum naar het festival terrein. Daar zal de officiële opening plaats vinden met wethouder van Amstelveen, mevrouw Maaike Veeningen en de voorzitter van Stichting Diwalifestival De heer, Rajiv Mehra. Dit zal gepaard gaan met een traditionele ceremonie met Indiase en Nederlandse kinderen.

Vervolgens is er voor jong en oud veel te beleven, dus kom vooral met het hele gezin! Op het podium zijn er de hele dag muziek- en dansoptredens (vind het programma hieronder). Verder is er een markt, waar je een breed scala aan Indiase producten kunt kopen: van sjaals en sierraden tot lekkernijen en vakanties! Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende workshops, zoals Bollywood dance en henna tattoo. Voor de allerkleinsten is er een knutselhoek en worden zij gratis geschminkt. Om de India ervaring nog eens te versterken zijn bekende Indiase restaurants uit Amstelveen, Amsterdam en de regio aanwezig. Dus kom genieten van de heerlijkste gerechten vanuit alle regio’s in India! Dit alles vindt plaats op het Stadsplein in een grote tent, dus weer of wind, het wordt een groot feest! Het Diwali Festival 2015 wordt om 19:00 uur afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow op het Stadsplein.

Optredens die je mogelijk kunt verwachten: Let op: programma voor 2015 is nog niet vastgesteld.

- Ind!kala Dance Company

- Madan Dance Company

- Volksdansen uitgevoerd door Madhoerie Dance Company

- Madhu Lalbahadoersin, Luky Sigh en Rehit Jamb treden samen op met Mumbai Beats

- Balli Kasli op de Dhol & Bhangra group

- Dj DON

- Saxy Mr. S

- Kinder modeshow

- Norman SoaresAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.