Bijgewerkt: 3 juni 2023

Diverse woningsluitingen door hennepteelt in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
10-05-2016

De afgelopen twee weken (17-18 2016) zijn op last van burgemeester Mirjam van 't Veld twee bergingen aan de Doorweg gesloten. Daarnaast is een woning aan de Jeanne d'Arclaan gesloten, een woning aan de Jupiter en een woning aan de Pallieterstraat. De woningen/bergingen zijn voor drie maanden gesloten. De woningen werden niet bewoond, maar waren ingericht om hennep te kweken. De gemeente ontving van de politie het proces-verbaal voor deze plekken op basis, waarvan is besloten tot sluiting over te gaan. De sluiting van de woningen/bergingen betreft een openbare orde sluiting op grond van de Opiumwet.

Pallieterstraat

Op 28 april 2016 heeft de politie vastgesteld, dat zich in de woning aan Pallieterstraat een hennepplantage bevond. Op de eerste en tweede verdieping van deze woning werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Hiervoor waren een twee slaapkamers op de eerste verdienping in gebruik als kweekruimte en daarvoor waren kweektenten geïnstalleerd. De badkamer was volledig in gebruik als watervoorziening van de kwekerij. De 30 grote moederplanten die werden aangetroffen in de kweektent op de zolder waren verdroogd en door de inwerking zijnde acht assimilatielampen was het risico op brand erg groot. In totaal zijn 318 hennepplanten en 26 assimilatielampen aangetroffen. Er was sprake van diefstal van stroom en water.

Doorweg

Op 20 april 2016 heeft de politie vastgesteld, dat er op twee locaties aan de Doorweg in diverse ruimten van de berging/schuur hennepplanten zijn aangetroffen, evenals assimilatielampen. Bovendien was sprake van diefstal van energie.

Jupiter

Op 13 april 2016 heeft de politie vastgesteld, dat zich in de woning aan de Jupiter een hennepplantage bevond. In één kamer op de verdieping van de woning werden in een kamer 230 hennepplanten en 12 assimilatielampen aangetroffen. Ook blijkt, dat er sprake is geweest van het aftappen van stroom. 

Jeanne d’Arclaan

Eveneens op 13 april 2016 heeft de politie vastgesteld, dat in de voormalige woonkamer van de woning 378 hennepplanten en 17 assimilatielampen zijn aangetroffen. Ook hier blijkt, dat er sprake is geweest van het aftappen van stroom.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.