Bijgewerkt: 19 april 2024

Diverse aanhoudingen door politie tijdens de Donkere Dagen Offensief

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
09-10-2014

Amsterdam - Amstelveen - De politie is extra actief tijdens het Donkere Dagen Offensief, dat duurt van oktober tot april. Niet alleen surveilleren agenten vaker in de buurt, ook wordt de hulp van burgers ingeroepen bij het oplossen van misdrijven. Dit leidde afgelopen week al tot meerdere aanhoudingen.

Twee mannen op een scooter beroofden donderdagmiddag 2 oktober 2014 in de Dapperbuurt een vrouw van haar tas en sloegen op de vlucht. Politieagenten hebben de achtervolging ingezet. Ter hoogte van de Weesperzijde lieten de verdachten de scooter achter en gingen te voet verder. Zij probeerden zich te verstoppen, maar alerte omstanders waarschuwden de politie. De verdachten weorden aangehouden en het slachtoffer was blij, dat ze nog diezelfde avond haar tas teruggekregen.

Poging inbraak Bos en Lommer

Vier dagen later is het raak in Bos en Lommer. Een buurtbewoner belde op maandag 6 oktober 2014 de politie: hij hoorde glasgerinkel bij de buren. De politie was zo snel ter plaatse, dat de verdachte, die van plan was in te breken in de woning, niet eens de gelegenheid kreeg om binnen te komen. Agenten ter plaatse na een lange sprint en hielden even verderop een bekende 18-jarige verdachte aan.

Straatroof station Sloterdijk

Een 37-jarige vrouw stond dinsdag 7 oktober 2014 rond 17.00 uur op station Sloterdijk te wachten op de trein. Bij het instappen werd zij aangesproken door een man die plotseling één van haar tassen losrukte. Een alerte medepassagier trok aan de noodrem. De partner van de vrouw rende achter de tassendief aan. Hij kreeg hem te pakken, een beveiliger nam de aanhouding over en de politie bracht de 30-jarige Amsterdammer over naar het politiebureau.


Grotere kaart weergeven


Woninginbraak Stationsstraat in Amstelveen

Ondertussen vond op de Stationsstraat in Amstelveen een woninginbraak plaats. De inbreker nam een laptop en een telefoon van het merk Apple mee. Met behulp van de applicatie ‘Find My iPhone’ peilde de politie de gestolen goederen uit. Bij de metrohalte Van Boshuizenstraat bleef het signaal hangen. Politiemensen stapten in de metro en lieten de beltoon van de iPhone afgaan. Het geluid leidde naar de jaszak van een 34-jarige Amstelvener. De man werd aangehouden en mag zich op het politiebureau verantwoorden. De iPhone en het Macbook gaan terug naar de eigenaar.

Mishandeling op de Kalverstaat

Nog diezelfde dinsdagavond waren op de Amsterdamse Kalverstaat een aantal jongens aan het voetballen. Drie personen werden hard geraakt. Wanneer een 27-jarige man hierover een opmerking maakte, kwamen de groep jongens dreigend op hem af. Zij schopten en sloegen de man herhaaldelijk op hoofd en lichaam, ook nadat hij ten val kwam. Winkelpersoneel waarschuwde de politie. Agenten ter plaatse hielden vijf verdachten aan in de leeftijd van 14 tot 18 jaar.

Donkere dagen offensief

De ervaring leert, dat ieder jaar in de donkere herfst- en wintermaanden de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toeneemt. Daarom let de politie in deze donkere dagen extra op de veiligheid in uw buurt. Door plaatselijk meer te surveilleren, preventieve acties te houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden, of door extra energie te steken in het opsporen van daders. Ziet u iets verdachts tijdens dit Donkere Dagen Offensief, bel dan direct 112.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.