Bijgewerkt: 23 mei 2024

DirtKings organiseert de 'dirtiest run ever' in Amsterdam

Nieuws -> Sport

Bron: Jan Willem Hengeveld, DirtKings
15-05-2014

Vallen en opstaan. Plezier en teamwork. Bloed, zweet en tranen, maar vooral: MODDER! Op 1 juni 2014 verandert het Olympisch Stadion en het Amsterdamse Bos in een off-road hindernisbaan: het domein van DirtKings! Deelnemers aan dit evenement leggen – naar keuze – een parcours van twaalf of zes kilometer af. 

Een kleine greep uit de ontberingen die de deelnemers onderweg te wachten staan: modderpoelen, klimwanden, touwbruggen, elektriciteitsdraden… Maar dat is nog lang niet alles. Het parcours telt ruim 20 obstakels, waaronder een aantal verrassingshindernissen, die er zeker voor zullen zorgen, dat het evenement zijn naam eer aandoet: DirtKings – The dirtiest run ever!

Kilometers lang ploeteren door modder, baggeren door de Bosbaan, klauteren over hindernissen en springen over obstakels. Het klinkt niet direct als een goede activiteit voor op je luie zondag, maar dat is het wel! ‘Bootcampen’, survivalruns, mudraces en obstacleruns zijn momenteel dé hype van Nederland. Steeds meer mensen voelen zich aangetrokken tot deze spectaculaire vorm van sport. Man, vrouw, jong, oud, thrillseeker, of huismus: je moet het een keer gedaan hebben! En het smaakt naar meer. De hindernissen kunnen niet gek genoeg, de uitdaging kan niet groot genoeg en hoe meer je moet afzien, hoe beter!DirtKings voorziet ruimschoots in deze behoefte. Niet voor niets belooft deze run de meest spectaculaire obstaclerun van dit jaar te worden. Enige voorwaarde: je moet niet bang zijn om vies te worden! Niemand eindigt hier schoon aan de finish. Alles, wat je verder nog nodig hebt, is een goede basisconditie. Je hoeft zeker geen topsporter te zijn om de eindstreep te halen. Het parcours van zes kilometer is in principe voor iedereen te doen. Het evenement biedt dan ook meer dan alleen een uitdaging, het draait vooral om gezelligheid en samenwerking.

DirtKings Amsterdam kenmerkt zich door een gevarieerd parcours met spectaculaire hindernissen. Start in het Olympisch stadion, beleef het echte Urban, zwem door de Bosbaan en beklim 'de heuvel' in het Amsterdamse Bos met water en modder te over. Tel hier de meest uitdagende hindernissen bij op die je je kunt voorstellen en voilà: de optimale combinatie van fysieke inspanning, fun en viezigheid! Op de dag van de run vindt tevens de viering van het 80-jarig bestaan van en in het Amsterdamse Bos met het Amsterdamse Bos Festival plaats.

Verwacht dus volop vertier, gezelligheid en aanmoediging voor de deelnemers. Bij de finish worden de deelnemers beloond met een welverdiend biertje, of sportdrankje en een fraai finisher-shirt. Maar belangrijker dan dat: ze zijn een ervaring rijker! Beleving en sportiviteit gaan bij DirtKings dan ook boven het wedstrijdelement. Het cliché ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, gaat in dit geval zeker op. Toch worden ook de echte fanatiekelingen op hun wenken bediend. De snelste man en vrouw uit de eerste startgroep worden gekroond tot DirtKing en DirtQueen.

De organisatie van dit evenement wordt gevormd door een door de wol geverfd team. Ervaringsdeskundigen op het gebied van evenementenorganisatie, hindernisbouw, mudraces en survivalruns. Samen staan zij garant voor een spectaculair evenement, een unieke ervaring en bovenal een hoop ‘dirt’! Meer info: www.dirtkings.nl

Wanneer is het? 1 juni 2014

Hoe laat begint het?

We starten met verschillende startgroepen. De eerste groep zal op 12.00 uur van start gaan. Het terrein is geopend vanaf 10.00 uur.

Waar is het?

Olympisch Stadion 21, 1076 DE Amsterdam, Olympisch Stadion en het Amsterdamse Bos.

Wanneer sluit de inschrijving?

26 mei 2014 om 23.59 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.