Bijgewerkt: 19 april 2024

Digitale registratieformulier waardevolle bezittingen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
25-11-2009

Geef inbrekers geen kans. Daarbij hoort ook de registratie van waardevolle bezittingen. Het vergroot de kans op terugvinden van gestolen goederen en aanhouding van de dader.

Het is iedere dag langer donker. Ideaal voor inbrekers die van de gelegenheid gebruikmaken en hun slag proberen te slaan. Politie Amsterdam-Amstelland is in de wijken dan ook volop bezig met de aanpak van inbraken. Niet alleen in de opsporing, maar ook op het gebied van preventie. Er zijn dan ook veel zaken die mensen zelf kunnen doen om te voorkomen dat er bij hen wordt ingebroken.

Waardevolle Amstelveen
(Politie Amsterdam-Amstelland - 2009)

De kop van het registratieformulier waardevolle bezittingen


In oktober werden allerlei handige preventietips tegen woninginbraak al gebundeld in een nieuwe folder. Sinds deze week is er op de website van de politie een uitgebreid formulier te downloaden. Hiermee zijn waardevolle bezittingen goed te registreren. Op het formulier kan een zeer breed scala van bezittingen worden beschreven.

Een zo volledig mogelijk ingevulde lijst komt erg goed van pas wanneer iemand onverhoopt slachtoffer is geworden van woninginbraak en daarvan aangifte komt doen. Met behulp van het formulier heeft de politie meer aanknopingspunten voor het opsporingsonderzoek.

Er is dan een grotere kans dat gestolen spullen, wanneer ze worden teruggevonden, bij de eigenaar terugbezorgd kunnen worden. Daarbij verhoogt het de kans om de daders op te pakken.

Het formulier de folder en de tips staan op de website van Politie Amsterdam-Amstelland: Registratie waardevolle bezittingen. Na downloaden en invullen van het formulier is het eenvoudig op te slaan op de eigen computer. Download: Registratieformulier waardevolle bezittingen (pdf)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.