Bijgewerkt: 4 juni 2023

Digitaal opkopersregister vanaf 1 februari 2017 ook in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen/ Politie NL
01-12-2016

Opkopers zijn vanaf 1 februari 2017 verplicht goederen die zij op- en verkopen te registreren in het Digitaal opkopersregister (DOR). Het DOR helpt heling terug te dringen. De gemeente Amstelveen organiseert woensdag 14 december 2016 van 18:00 tot 19:00 uur op het Raadhuis in Amstelveen een voorlichtingsbijeenkomst over het Digitaal Opkopingsregister (DOR). Speciaal om heling tegen te gaan is het DOR ontwikkeld. Hierin registreren handelaren goederen die zij in- en verkopen.

Het DOR staat in voortdurend contact met het register waarin gestolen goederen zijn geregistreerd. Op die manier blijkt snel, of goederen die worden aangeboden als gestolen staan geregistreerd. Handelaren zijn verplicht gebruik te maken van het DOR. Vanaf 1 februari 2017 controleert de politie op naleving. Aanmelden bij het DOR kan vanaf 15 december 2016 op deze website.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Inkoop van gebruikte auto's


Inbrekers hebben een voorkeur voor sieraden, elektronica, gereedschap, fietsen en metalen, omdat deze producten gemakkelijk door te verkopen zijn naar de reguliere markt. Door heling, het kopen van gestolen producten, vervaagt de grens tussen legale en illegale spullen steeds verder. De politie roept daarom iedereen die een tweedehands product koopt op, via www.stopheling.nl of de Stop heling App na te gaan, of het aangeboden product als gestolen geregistreerd staat bij de politie.

Heling heeft hoge prioriteit bij de politie, zo zet de politie sinds enkele jaren actief in op het Digitaal Opkopers Register, samen met het Ministerie van Veiligheid en Justitie en gemeenten. De politie doet geregeld controles bij opkopers van tweedehands spullen. Op deze manier wordt het voor opkopers lastiger om gestolen goederen aan te nemen en wordt de afzetmarkt voor inbrekers, overvallers en straatrovers dichtgezet.

Handelt u bedrijfsmatig in tweedehands, of ongeregelde goederen? Dan bent u wettelijk verplicht u aan te melden als handelaar bij de gemeente, waarbinnen u handelt. Via dit loket kunt u zich aanmelden als handelaar in de gemeente, waarbinnen u handelt. Bij veranderingen na aanmelding kunt u uw gegevens aanpassen in het wijzigingsformulier. Bij dit digitale loket meldt u zich ook af bij de gemeente, wanneer u stopt met uw werkzaamheden als handelaar.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.