Bijgewerkt: 25 mei 2024

Derde etappe Giro d'Italia door Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Gemeente Amstelveen
08-05-2010


Maandagmorgen op 10 mei 2010 rijdt de historische Giro d’Italia door Amstelveen. De renners fietsen rondom 11.10 uur via de Amsterdamseweg Amstelveen in. De route door Amstelveen wordt van 10.00 tot uiterlijk 13.00 uur afgezet. Verkeer wordt middels bebording omgeleid.

Maandag 10 mei 2010 om 10.00 uur start vanuit Amsterdam de derde etappe van de Giro dˈItalia met als finishplaats Middelburg. Onderweg doorkruisen de renners 24 gemeenten. Amstelveen is de eerste doorkomstgemeente.

Fietsers Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Fietswedstrijd


De route door Amstelveen is als volgt:

Amsterdamseweg, Keizer Karelweg, Handweg, Laan Nieuwer-Amstel/Dorpsstraat, Burgemeester A. Colijnweg.

Daarna gaat de etappe verder door de bollenstreek en via onder meer de gemeenten Haarlemmermeer, Hillegom, Katwijk, Oegstgeest, Leiden, Delft naar de eindbestemming Middelburg’.

Voorafgaand aan de etappe rijdt er een reclamekaravaan door Amstelveen. Vanaf  11.15 uur valt er dan ook veel te beleven. Om de veiligheid van de renners, het overige verkeer en bezoekers te waarborgen sluit de gemeente, gedurende een aantal uren, de hoogst noodzakelijke wegen af’.

De Giro d’Italia duurt in totaal 23 dagen. Middelburg verzorgt de organisatie van de derde etappe. De komende maanden organiseert deze gemeente een uitgebreid  promotieprogramma rond dit evenement.

Giro Toertocht Amsterdam gaat zondag 9 mei van start!

Op zondag 9 mei 2010 is de start van de Giro Toertocht Amsterdam. De toertocht voert over het parcours van de tijdrit en gedeeltelijk over de tweede en derde etappe van de officiële Giro d'Italia. Deze toertocht is voor iedereen toegankelijk, start en finish is bij het Olympisch Stadion.

Het Olympisch Stadion is tevens de finishlocatie van de eerste etappe (Tijdrit) van de profwielrenners. Zij starten zaterdag 8 mei 2010 vanaf het Museumplein en zullen, op een speciaal afgezet parcours, door de binnenstad rijden en finishen voor het Olympisch Stadion. De Giro Toertocht Amsterdam op zondagochtend ook van start gaat bij het Olympisch Stadion en dat de toerfietsers hun eerste kilometers over de route van de 8,5 km lange tijdrit fietsen.

Van het tijdritparcours verlaten de toerfietsers de stad via de aantrekkelijke oostzijde waarna al snel gefietst wordt langs de route van Etappe 2 van de profronde Giro d'Italia (Amsterdam - Utrecht, 213 km, zondag 9 mei).

Deze etappe gaat van start als alle toerfietsers het parcours hebben verlaten bij Loenen aan de Vecht. Langs de oever van de Vecht wordt de route vervolgd naar Breukelen om via het schitterende Groene Hart een natuurlijke verbinding te maken richting de omgeving van Etappe 3 (Amsterdam - Middelburg, 226 km, maandag 10 mei).

Vanaf Leiderdorp zal de toertocht gedeeltelijk het parcours van Etappe 3 volgen richting de hoofdstad naar de finish bij het Olympisch Stadion. Gepasseerd wordt dan ook de startlocatie van de 3e etappe langs de Zuid-As.

De Giro Toertocht Amsterdam kent vier afstanden; 40, 70, 100 en 150 km. Er is een deelnemerslimiet vastgesteld van 7.500 deelnemers en de inschrijving gaat is sinds 1 februari open op www.girotoertochtamsterdam.nl .Giro d'Italia?

De Giro d'Italia (Ronde van Italië), ook bekend als de Giro, is een lange afstand fietsrace voor professionele wielrenners gedurende drie weken, gehouden in mei / begin juni in en rond Italië. Het is een van de drie Grand Tours en maakt deel uit van de UCI World Ranking kalender. De meest recente winnaar (2009) is Denis Menchov.

De Giro werd geïnspireerd door de Tour de France en het begon op 13 mei 1909 in Milaan, met acht etappes in totaal 2.448 kilometer. Luigi Ganna was de eerste winnaar.


Download de route en de kaart met afgezette wegen in Amstelveen


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.