Bijgewerkt: 28 maart 2024

Denk mee met de nieuwe groenvisie van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-07-2022

De gemeente Amstelveen gebruikt haar online participatieplatform denkmee.amstelveen.nl om inwoners te laten reageren op plattegronden van Amstelveen die zijn gemaakt voor de nieuwe groenvisie. Het gaat om kaarten die de huidige kwaliteiten, zoals de vele groene parken, maar ook de aandachtspunten van het groen en het water in Amstelveen laten zien. Reageren kan tot en met 15 september 2022.

Gezamenlijke visie. Floor Gordon (D66) wethouder Groen en Water: 'We maken de groenvisie samen met bewoners, groen- en waterpartners en de gemeenteraad. Nu krijgen Amstelveners de kans om al in een vroeg stadium te reageren op de analyse die is gemaakt van al het groen en water in onze gemeente. Hebben we iets over het hoofd gezien? Hebben inwoners opmerkingen over de kwaliteiten en aandachtspunten van het groen en het water?'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Een blauwe reiger bewaakt haar nest in de vijver naast het winkelcentrum Groenhof op 12 juli 2022. Blauwe reigers zijn generalisten en voelen zich even goed thuis in zoet water in het binnenland, bij riviermondingen en in kustgebieden. Hun habitatvereisten zijn laag. Zij verlangen de nabijheid van wateren met ondiepe waterzones, relatief grote prooien en vier tot vijf maanden, waarin het water niet bevriest


Kwaliteiten en aandachtspunten. In de analysefase zijn de bestaande groen- en waterstructuren in Amstelveen in kaart gebracht. Daarbij is een overzicht gemaakt van belangrijke kwaliteiten en van aandachtspunten. Denk bij kwaliteiten aan het open polderlandschap, de vele watersingels en natuurlijk de heemparken. Bij de aandachtpunten staan onder meer de toenemende druk op de openbare ruimte en de waterkwaliteit van de watersingels en de Poel.

Participatie vervolg. Nadat de analysefase is afgerond, start het opstellen van de concept groenvisie. Ook daar kunnen Amstelveners te zijner tijd weer op reageren. Het project is te vinden op denkmee.amstelveen.nl. Om te reageren dienen Amstelveners zich eerst te registreren.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.