Bijgewerkt: 17 juni 2024

Demonstraties honing slingeren in de Historische Tuin Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Historische Tuin Aalsmeer
26-06-2021

Door het natte en koude voorjaar heeft het even op zich laten wachten, maar binnenkort gaan we los! Zin in een leuk en leerzaam uitje voor jong en oud? Kom naar de Historische Tuin van Aalsmeer: de zomervakantie kan beginnen!

Zondag 11 juli 2021 tussen 13:00 – 16:00 uur kunt u deelnemen aan de inmiddels legendarische workshops Honing Slingeren. Kom dit wonderlijke fenomeen eens gadeslaan. 

Om iedereen een veilige plaats te garanderen worden er 11 juli maar liefst 3 workshops gegeven, te weten om 13:00 uur, 14:00 uur én 15:00 uur.

Foto Amstelveen
(Bron Historische Tuin Aalsmeer - 2020)

Jonge meisjes krijgen informatie over de honingproductie van de bijen in de Historische Tuin Aalsmeer op 26 juli 2020. Op de tafel staan de bijenraten van de bijenkasten. Een honingraat is een massa zeshoekige prismatische wascellen die door honingbijen in hun nesten worden gebouwd om hun larven en honing- en stuifmeelvoorraden te bevatten. Imkers kunnen de hele honingraat verwijderen om honing te oogsten. Honingbijen verbruiken ongeveer 3,8 kg honing om 454 g was uit te scheiden en de honing eruit wordt gehaald door hem te ontzegelen en te centrifugeren in een centrifugaalmachine - de honingextractor


Neem de (klein-) kinderen mee op ontdekkingstocht tussen de honingraten en laat ze kennis maken met deze bedreigde diersoort. Stap in de fascinerende wereld van de bij en laat u alles vertellen over het gele goud dat ze produceren. Natuurlijk valt er ook het een en ander te proeven. In de veilingzaal kunt u live aanschouwen hoe Tuinimker Eric van der Meer de oogst van zijn bijenvolk binnenhaalt. De verse honing wordt voor uw ogen afgetapt en is verkrijgbaar in potten van 250 en 450 gram.

Haal de zomer in huis met deze natuurlijke lekkernij. Ook leuk om cadeau te geven! Bekijk en passant de overige cadeau artikelen in het winkeltje. Deelname uitsluitend na reservering (ook kinderen) via coordinator@historischetuinaalsmeer.nl of door te bellen naar de Historische Tuin, tel. 0297-322562. Museumkaarthouders, donateurs en kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt. Adres: Historische Tuin Aalsmeer Praamplein 1431 CV Aalsmeer Geopend: dinsdag t/m zondag 10:00 – 16:30 uur.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.