Bijgewerkt: 4 juni 2023

Demente man uit Amstelveen teruggevonden door Burgernetactie

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
26-09-2013

Een demente man (77), inwoner In De Wolken die zaterdagavond 21 september 2013 werd vermist in Amstelveen, is na een Burgernetactie teruggevonden op de Noord Brabantstraat. De man (77) ging rond half tien zijn Labrador hond uitlaten, maar keerde vervolgens niet naar huis terug.

Rond middernacht schakelde zijn bezorgde zoon de politie in. Surveillance-eenheden zochten naar hem, ook werd een Burgernetactie uitgezet. 1151 deelnemers ontvingen een zogenaamde 'actie-sms', waarin hen werd gevraagd naar de bejaarde man uit te zien.

Een Burgernetdeelnemer uit Amstelveen aarzelde niet, stapte uit haar bed en besloot, samen met haar vriend, deze man te gaan zoeken. Rond half twee zag ze de man lopen en herkende hem door het gegeven signalement. Zij belde direct de politie, die de vermoeide man weer veilig thuis bracht. Burgemeester Jan van Zanen heeft de Burgernetdeelneemster op 23 september in het zonnetje gezet.

Word lid van Burgernet

Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken, waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is, bijvoorbeeld bij diefstal, beroving en bij vermiste personen. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen van de politie een spraak-, of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon, of voertuig.
Deelnemers met informatie kunnen rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. De informatie wordt direct doorgegeven aan politie in de buurt. Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Word deelnemer van Burgernet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.