23-02-2006

Neerwaarste spiraal vlaggenschip AmstelveenHeemraad lijkt nog steeds niet gestopt

Het wil maar niet lukken bij AmstelveenHeemraad. Na een glansperiode is de klad er flink ingeslopen en zelfs een gerenommeerde naam uit de sportwereld lijkt daar geen verandering in te kunnen brengen.

Waar een vrolijke vriendenclub enkele jaren geleden zich onder Arnoud Peeters nog prima wist te handhaven in de eerste klasse, daar weet de huidige selectie zelfs geen potten te breken in de derde klasse, ondanks A4'tjes vol voorschriften en regeltjes van trainer Raymond Verheijen. Als de voetballers van AmstelveenHeemraad niet uitkijken, speelt de ploeg volgend jaar gezapige potjes in de vierde klasse.

Degradatie van Amstelveen­Heemraad naar de vierde klasse zou overigens een grote teleurstelling zijn voor de spelers van Roda'23. Alleen een natuurramp of andere overmachtsituatie kan het kampioenschap deze ploeg nog in de weg staan. De Bovenkerkers verheugen zich nu al voorzichtig op een derby tegen Amstelveen. Tot die tijd probeert de ploeg van Jan Prevoo zijn koppie erbij te houden en grossiert in monsteruitslagen.

3C AmstelveenHeemraad-SCW 0-2(0-0)

In een matige wedstrijd moest AmstelveenHeemraad de meerdere erkennen in het bezoekende SCW, Hoewel het spelpeil niet erg hoog lag, was er toch sprake van een pittige maar sportieve wedstrijd onder leiding van een uitstekende scheidsrechter.

AmstelveenHeemraad creëerde weinig kansen. SCW was daarentegen wel succesvol. Het werd in de 74ste minuut 0-1 nadat uit een voorzet fraai werd ingeknikt. Twee minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist toen SCW (opnieuw met een kopbal) er 0-2 van maakte.

3CRkavic-VVC 3-1(1-1)

De mannen van trainer Van Zundert boekten zaterdag een terechte overwinning. In de eerste helft kregen beide ploegen veel kansen. Na negen minuten spelen was Roel Harinck trefzeker en zorgde voor 1-0 voor Rkavic. De vreugde was van korte duur omdat WC een minuut later weer langszij kwam.

Pas in de laatste fase van de wedstrijd wist VIC het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken. In de tachtigste minuut maakte Mathijs Hoogstadt er 2-1 van. Vijf minuten later bepaalde Robin Roos de eindstand op 3-1.

3B OSV-Ouderkerk 1-3 (0-2)

Hoewel Ouderkerk moest aantreden zonder zes eerste elftalspelers (vakantie) acteerde de ploeg veel sterker dan OSV. De invallers pasten zich goed aan en de overwinning was verdiend. Vermeldenswaard is dat "Good Old" Albert Veldhuizen, zijn 400ste wedstrijd voor Ouderkerk vo­maakte. In de twintigste minuut opende Kaunda met een schitterend afstandsschot de score en bracht Ouderkerk op een 0-1 voorsprong. Vervolgens zorgde Frank van de Slink ervoor dat zijn ploeg met een 0-2 voorsprong de rust kon ingaan.

Ook in de tweede speelhelft bleef Ouderkerk de betere ploeg en drukte dat uit in een derde goal: Michel Frederici wist het net in de zeventigste minuut te vinden. Twee minuten voor tijd wist de thuisploeg de eer te redden en eindigde de wedstrijd in 1-3.

4C Jos/W.- Roda'23 1-7(1-4)

Uitgezonderd enkele momenten van concentratieverlies en nonchalance heeft Roda'23 niet veel moeite gehad met Jos Watergraafsmeer. De ploeg van trainer Jan Prevoo was op alle fronten oppermachtig en drukte dat uit in een hoge score. Jammer was het dat de scheidsrechter weinig of niets deed aan de nodeloze grove overtredingen die werden gemaakt door de geïrriteerde tegenstander.

Prevoo was natuurlijk tevreden over de uitslag maar vond dat zijn ploeg toch op bepaalde momenten slordig speelde. Het scoreverloop: 6. Remco Bohre, 0-1; 8. nonchalant verdedigen, 1-1; 20. Remco Bohre 1-2; 24. Jim Bos 1-3; 40. Remco Bohre 1-4; 51. Frank van Haagen 1-5; 55 Paul Rosenboom (fraai gestift) 1-6; 85. Robin Hooijer 1-7.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.