Bijgewerkt: 2 maart 2024

Definitieve kandidatenlijst van BBA voor maart 2018

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
05-12-2017

Precies evenveel vrouwen als mannen en veel nieuwe gezichten. Dat zijn de meest opvallende zaken van de kandidatenlijst  voor de verkiezingen van maart 2018 van Burgerbelangen Amstelveen (bbA),die het bestuur  aan de leden presenteert op de komende ledenvergadering op donderdag 14 december 2017. Bekend was al, dat bbA-wethouder Peter Bot als lijsttrekker wordt voorgesteld. Burgerlid Jacqueline Solleveld - Olthof is de nummer twee en fractiemedewerker Ruud Kootker staat op plaats drie. Voormalig CDA-raadslid Marga van Herteryck - Prinsen komt op de vierde plaats en het raadslid Ewa Petiet op plaats vijf.

Jacqueline Solleveld is zelfstandig ondernemer en zeer gespecialiseerd in de gezondheidszorg en patiëntenbeweging. Zij werkt o.a. voor het Zorginstituut Nederland, Patiëntenfederatie Nederland en is partner in de Amstelveense maatschap MJ Partners. Zij is nu voorzitter van het Amstelveen Fonds en was vanaf 2003 ruim 10 jaar betrokken bij de Muziek- en Dansschool Amstelveen, eerst als bestuurder en later als lid van de Raad van Toezicht.

Ruud Kootker is zelfstandig ondernemer en partner bij ProCorporate BV. Hij is interim-manager en adviseert bedrijven en instellingen op het gebied van conflictmanagement. Daarnaast is hij penningmeester van de VvE Woningen Oostwand van het Stadshart. Voorheen was hij onder andere  lid van de ledenraad van de Rabobank, bestuurslid van de Hockeyvereniging Amsterdam en in de 80-er jaren voorzitter van de hockeyvereniging HIC.

Foto Amstelveen
(Bron BBA - 2017)

De kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 van Burgerbelangen Amstelveen


Bekender in de lokale politiek is Marga van Herteryck - Prinsen. Zij was gedurende acht jaar een zeer gewaardeerd raadslid voor het CDA en besloot na een pauze van vier jaar een rentree in de politiek te maken, maar nu voor bbA. Marga werkt als insolventie-medewerker bij een advocatenkantoor in Amsterdam.

De jongste, maar wel met vier jaar raadservaring, is de nummer vijf Ewa Petiet. In de afgelopen jaren was zij lid van de Commissie Algemeen Bestuur en Middelen. Zij is HR- en organisatieadviseur bij de gemeente De Ronde Venen. Zij woont samen en heeft een dochter.

Op de zesde plaats staat Daniëlle de Kluijver, sinds enige maanden burgerlid voor bbA. Zij is werkzaam bij een grote multinational en heeft door haar vele reizen een grote internationale werkervaring opgedaan. Zij is lid van de Ledenraad van de Rabobank Amstel en Vecht.

Als achtervanger van de kandidaten staat de ervaren Ruud Oord op zeven. Hij heeft al bijna drie raadsperiodes meegemaakt en is bereid de komende jaren zijn ervaring met de nieuwe mensen te delen en hen te ondersteunen.

Daarna komt Henk Heuvingh. Hij wil zich in de komende jaren verdiepen in de politiek en zich het vak meer eigen maken. Starten als burgerraadslid is dan een mooi begin. Henks werkervaring ligt vooral in de jeugdzorg als manager / orthopedagoog bij diverse instellingen. In Amstelveen heeft hij bij een aantal sportverenigingen bestuursfuncties vervuld.

Vervolgens op de lijst ook oud raadslid en Martinus-bestuurslid Harrie Pijnenborg, de bbA-bestuursleden Paul van der Meer en Frits Suèr en daarna een vaste kern bestaande uit Annemarie Fakkeldij, Wil Emmerik - Snijder, Gerda Fokke en Rudel van der Kaay. De partij houdt twee plaatsen vrij, omdat het bestuur verwacht nog twee goede kandidaten aan de lijst te kunnen toevoegen. Voormalig raadslid en boegbeeld van bbA Linda Roos sluit de rij als lijstduwer, met daarvoor de bekende bbA-ers John Levie en Jaap Prent. De ledenvergadering van bbA is op donderdag 14 december 2017.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.