Bijgewerkt: 14 juli 2024

De wethouder en de leden van de Kinderraad Amstelveen bezochten Kledingbank Amstelland

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-05-2022

Woensdag 25 mei 2022 waren de leden van de Kinderraad Amstelveen op bezoek bij de Kledingbank Amstelland. De kinderen waren daar om € 925,60 en zakken vol nieuw ondergoed te overhandigen. Dit bedrag hebben ze opgehaald door op school, in de klas, op de sportclub actie te voeren voor de Kledingbank.

De Kledingbank zamelt tweedehands kleding in, maar geen ondergoed. Dat moet echt nieuw zijn en daar is geen geld voor. De Kinderraad wilde dit jaar iets doen voor minder bedeelde kinderen. Daarom voerde ze actie en ging langs de deuren om geld op te halen, deed een heitje-voor-een-karweitje of bood armbandjes en muffins te koop aan.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Leden van de Kinderraad Amstelveen en wethouder Marijn van Ballegooijen bezochten Kledingbank Amstelland op 25 mei 2022


Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Welzijn was aanwezig bij de overhandiging van het geld en ondergoed aan de Kledingbank. Hij was onder de indruk van de actie en trots op de Kinderraad. Daarom verdubbelde hij het bedrag dat de kinderen hebben opgehaald, zodat het totaal op een mooi bedrag van € 925,60 uit kwam.

Nieuwe kinderburgemeester en kinderraadsleden gezocht. De kinderraad van Amstelveen zet ieder jaar een thema centraal. Dit jaar was dat armoede bij kinderen. Inmiddels is de werving voor de nieuwe kinderburgemeester en kinderraad gestart. Kijk op amstelveen.nl/kinderburgemeester als je volgend jaar de kinderburgmeester wilt zijn of in de kinderraad wilt. Je hebt tot 19 juni 2022 om je aan te melden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.